Ryanair FAQ » Απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα

Ryanair
Φωτ: Ryanair.com

Στο inFlight δεχόμαστε συνεχώς ερωτήματα για τη Ryanair, που αφορούν κρατήσεις, κάρτες επιβίβασης, αποσκευές κλπ. Επειδή τα θέματα είναι λίγο-πολύ παρόμοια, σας παρουσιάζουμε τις συχνότερες ερωτήσεις / απαντήσεις σε μορφή FAQ, τις οποίες εμπλουτίζουμε καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα των επισκεπτών μας.

➤ Υπάρχει κάποια κρυφή χρέωση στους φθηνούς ναύλους της Ryanair;

Δεν υπάρχει καμία κρυφή χρέωση για τους επιβάτες που συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Ryanair. Πρόσθετες χρεώσεις προκύπτουν όταν οι αποσκευές ξεπερνούν σε μέγεθος ή βάρος τα προβλεπόμενα, αν δεν υπάρχει εκτυπωμένη κάρτα επιβίβασης από το σπίτι, όταν οι επιβάτες δεν φθάσουν έγκαιρα στο αεροδρόμιο, κλπ.

➤ Δεν έχει έρθει το email επιβεβαίωσης της κράτησης, τι μπορώ να κάνω;

Καταρχήν κάντε λίγη υπομονή γιατί συμβαίνει αρκετές φορές να αργούν τα emails επιβεβαίωσης των κρατήσεων. Αν έχει περάσει εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς να έχετε λάβει την επιβεβαίωση κράτησης, μπορείτε να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα της Ryanair και να επιλέξετε «Check-in». Εκεί θα βρείτε 3 διαφορετικές επιλογές επιβεβαίωσης των στοιχείων σας, οπότε θα καταφέρετε να συνδεθείτε ακόμη και στις περιπτώσεις που έχετε δώσει λανθασμένο email κατά την κράτηση, ή δεν έχετε σημειώσει τον κωδικό κράτησης.

Αν όλα πάνε καλά και όντως υπάρχει κράτηση, μόλις συνδεθείτε η Ryanair σας ενημερώνει σε πόσο καιρό είναι η αναχώρηση του ταξιδιού και πότε μπορείτε να πραγματοποιήσετε online «Check-in». Δεν χρειάζεστε κάποια άλλη επιβεβαίωση.

➤ Τι ισχύει σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης λόγω απεργίας;

Σε κάθε περίπτωση που ακυρώνεται μια πτήση, η Ryanair είναι υποχρεωμένη να σας επιστρέψει το κόστος των εισιτηρίων ή να σας αλλάξει τα εισιτήρια σε μια ημερομηνία που να σας βολεύει. Για επιστροφή χρημάτων επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα και υποβάλετε αίτημα αποζημίωσης. Για αλλαγή ημερομηνίας, επικοινωνήστε με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας μέσω live chat ή τηλεφώνου. Προσοχή, στην περίπτωση απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, δεν δικαιούστε καμία επιπλέον αποζημίωση.

➤ Με ποιο ταξιδιωτικό έγγραφο ταξιδεύουν τα παιδιά κάτω των 12 ετών;

Aπαραίτητα διαβατήριο για πτήσεις εξωτερικού. Για πτήσεις εσωτερικού -αν δεν υπάρχει διαβατήριο- μπορείτε να ταξιδέψετε με βιβλιάριο υγείας (αρκεί να έχει φωτογραφία με σφραγίδα), ή έγγραφο ταυτοπροσωπείας από ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα.

➤ Μπορώ να ταξιδέψω με παλιά ταυτότητα;

Μπορείτε να ταξιδέψετε με ταυτότητα παλιού τύπου σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού. Σε πτήσεις εξωτερικού, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ταυτότητα νέου τύπου που να αναγράφει τα στοιχεία σας και με λατινικούς χαρακτήρες, ή διαβατήριο.

➤ Έχασα την ταυτότητά μου και πετάω σύντομα με Ryanair, τι να κάνω;

Μπορείτε να επιβιβαστείτε σε πτήση εσωτερικού με ένα έγκυρο δίπλωμα οδήγησης με φωτογραφία, ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο με τη φωτογραφία σας (προσοχή, η φωτογραφία θα πρέπει να έχει τη σφραγίδα ή μέρος αυτής). Για πτήσεις εξωτερικού, αν δεν προλαβαίνετε να εκδώσετε ταυτότητα, ίσως πρέπει να δείτε τη λύση του διαβατηρίου που εκδίδεται ταχύτερα.

➤ Στις μέγιστες διαστάσεις της βαλίτσας χειραποσκευής (55x40x20) περιλαμβάνονται τα ροδάκια;

Ναι, περιλαμβάνονται τα ροδάκια και τα χερούλια.

➤ Τι γίνεται αν τελικά δε μπορέσω να ταξιδέψω στη συγκεκριμένη ημερομηνία που έχω εκδώσει εισιτήρια Ryanair;

Η αλλαγή ημερομηνίας στο εισιτήριο κοστίζει αρκετά χρήματα (τέλος αλλαγής συν πιθανή διαφορά στην αξία του ναύλου), ίσως σας κοστίσει ακριβότερα από την αγορά κάποιου νέου εισιτηρίου (ειδικά αν τρέχει κάποια προσφορά). Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ακυρώσετε το εισιτήριο προκειμένου να σας επιστραφούν οι φόροι, αν και συνήθως πρόκειται για μικροποσά.

➤ Έγραψα λανθασμένα το όνομα / επίθετο στην κράτηση, τι να κάνω;

Η Ryanair δίνει τη δυνατότητα να κάνετε αλλαγές στα ονόματα ηλεκτρονικά (μέσα από την ιστοσελίδα της) με χρέωση 110€ ανά επιβάτη, αρκεί να μην έχετε προχωρήσει σε check-in. Αν έχετε ήδη πραγματοποιήσει check-in, οι αλλαγές στα ονόματα γίνονται μόνο μέσω τηλεφωνικού κέντρου και χρεώνονται 160€ ανά επιβάτη. Είναι προφανές ότι με τόσο ακριβές χρεώσεις για αλλαγή ονομάτων, σε αρκετές περιπτώσεις θα σας συμφέρει να ακυρώσετε τα εισιτήρια με λάθος όνομα και να προχωρήσετε σε μια νέα κράτηση.

➤ Πως γίνεται η ακύρωση πτήσης με επιστροφή φόρων;

Για να ακυρώσετε μια αχρησιμοποίητη πτήση επισκεφτείτε το αρμόδιο τμήμα στην ιστοσελίδα της Ryanair, επιλέξτε «Αίτηση για επιστροφή του φόρου του κράτους (αχρησιμοποίητη πτήση)» και συμπληρώστε τα απαιτούμενα στοιχεία. Επειδή η Ryanair επιβάλλει διοικητική χρέωση 20€ ανά άτομο / κράτηση στις ακυρώσεις εισιτηρίων, είναι πολύ πιθανό να σας επιστραφεί ένα πολύ μικρό ποσό από το υπόλοιπο των φόρων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν δικαιούστε καμία επιστροφή χρημάτων.

➤ Μπορώ να μεταφέρω τσάντα φορητού υπολογιστή (λαπτοπ) εκτός από τη χειραποσκευή μου;

Εκτός από τη χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά, η Ryanair επιτρέπει να μεταφέρετε μαζί σας μια μικρή τσάντα διαστάσεων 35 x 20 x 20 εκατοστά, ανεξαρτήτως βάρους. Αν το λαπτοπ σας είναι σχετικά μικρό, τότε μπορείτε να το έχετε σαν δεύτερη αποσκευή. Αρκετοί επιβάτες μεταφέρουν ακόμη και laptop 15 ιντσών στις πτήσεις της Ryanair χωρίς κανείς να τους δημιουργήσει πρόβλημα για ελάχιστα έξτρα εκατοστά, αυτό όμως έχει να κάνει με την αυστηρότητα του υπαλλήλου που θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο.

➤ Τι να γράψω στο πεδίο «ημερομηνία τιμολόγησης» όταν κάνω check-in μέσω της εφαρμογής για κινητά;

Αν κάνετε check-in μέσω της εφαρμογής της Ryanair για κινητά, εμφανίζεται λανθασμένα το πεδίο «ημερομηνία τιμολόγησης» αντί του σωστού «ημερομηνία γέννησης», λόγω κακής μετάφρασης. Εσείς συμπληρώστε κανονικά την ημερομηνία γέννησης και θα είστε εντάξει.

➤ Μπορώ να ταξιδέψω με σκυλί σε πτήση της Ryanair;

Η μόνη περίπτωση να επιβιβαστεί σκύλος σε πτήση της Ryanair, είναι αν πρόκειται για σκύλο - οδηγό τυφλών.

➤ Ενώ καταχώρησα δύο ονόματα κατά την κράτηση, στην κάρτα επιβίβασης εμφανίζεται μόνο το πρώτο. Υπάρχει πρόβλημα;

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν το όνομα που εμφανίζεται στην κάρτα επιβίβασης είναι το πρώτο που αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό σας.

➤ Επιτρέπονται ασυνόδευτα παιδιά στις πτήσεις της Ryanair;

Η Ryanair δεν επιτρέπει να ταξιδέψουν παιδιά κάτω των 16 ετών χωρίς τη συνοδεία ενήλικα επιβάτη.

➤ Μπορώ να μεταφέρω φάρμακα σε υγρή μορφή στη χειραποσκευή μου;

Μπορείτε να μεταφέρετε φάρμακα σε υγρή μορφή για τις ανάγκες του ταξιδιού σας, χωρίς να είναι απαραίτητο να τα τοποθετήσετε σε πλαστική διάφανη σακούλα. Αρκεί να τα έχετε σε ετοιμότητα και να τα δείξετε στον υπάλληλο που πραγματοποιεί τον έλεγχο ασφαλείας.

➤ Είμαι διαβητικός/ή, επιτρέπεται να μεταφέρω ενέσεις ινσουλίνης, βελόνες & μετρητή σακχάρου στη χειραποσκευή μου;

Μπορείτε να μεταφέρετε ενέσεις ινσουλίνης και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη μέτρηση του σακχάρου στη χειραποσκευή σας, όμως θα πρέπει να έχετε μαζί σας μια βεβαίωση από γιατρό που να πιστοποιεί ότι είστε διαβητικός/ή και ότι λαμβάνετε θεραπεία ινσουλίνης.

➤ Πόσο κοστίζει η αλλαγή ημερομηνίας σε κράτηση της Ryanair;

Οι χρεώσεις ποικίλλουν ανάλογα με την περίοδο που ταξιδεύετε και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η κράτηση. Αν η κράτηση έγινε μέσω ίντερνετ, πληρώνετε από 30 μέχρι 40 ευρώ για πτήσεις εσωτερικού και από 50 μέχρι 60 ευρώ για πτήσεις εξωτερικού. Οι τιμές ισχύουν για απλή μετάβαση, υπολογίστε τα διπλά χρήματα για πτήσεις επιστροφής.

➤ Η γυναικεία τσάντα ώμου θεωρείται δεύτερη χειραποσκευή;

Η τσάντα ώμου -ανδρική ή γυναικεία- θεωρείται κι αυτή χειραποσκευή. Εκτός από την κύρια χειραποσκευή σας, η Ryanair επιτρέπει να πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο μια δεύτερη τσάντα (χειρός / ώμου / πλάτης) με μέγιστες διαστάσεις 35 x 20 x 20 εκατοστά.

➤ Το παιδικό καρότσι ταξιδεύει δωρεάν;

Αν ταξιδεύετε με παιδιά, μπορείτε να μεταφέρετε δωρεάν ένα πλήρως αποσυναρμολογούμενο παιδικό καρότσι ή διπλό καρότσι ή άλλο σύστημα ταξιδίου ανά παιδί.

➤ Μπορώ να ταξιδέψω με boarding pass σε ηλεκτρονική μορφή (pdf);

Η Ryanair είναι ξεκάθαρη στο συγκεκριμένο ζήτημα, η κάρτα επιβίβασης πρέπει οπωσδήποτε να είναι εκτυπωμένη, δεν ισχύει σε ηλεκτρονική μορφή. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, μπορείτε να κάνετε check-in μέσω της mobile εφαρμογής (app) της Ryanair. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να εκτυπώσετε κάτι, πρέπει όμως να έχετε το κινητό σας φορτισμένο για να επιδείξετε το mobile boarding pass στον έλεγχο.

➤ Η Ryanair μου ανάθεσε θέσεις που δεν είναι δίπλα-δίπλα, τι μπορώ να κάνω;

Προφανώς κάνατε check-in την τελευταία στιγμή και δεν υπήρχαν θέσεις, γιατί η Ryanair αναθέτει πάντα διπλανές θέσεις σε άτομα που μοιράζονται την ίδια κράτηση, εφ' όσον υπάρχει διαθεσιμότητα. Μέχρι 2 ώρες πριν την πτήση μπορείτε να αγοράσετε premium θέσεις, οι οποίες κρατούνται μέχρι την τελευταία στιγμή και υπάρχουν καλές πιθανότητες να βρείτε διπλανές θέσεις με το ανάλογο κόστος.

➤ Επιτρέπεται στο αεροπλάνο ηλεκτρονικό τσιγάρο με τα υγρά του;

Μπορείτε να ταξιδέψετε με ηλεκτρονικό τσιγάρο στην τσέπη σας ή στη χειραποσκευή σας. Δεν υπάρχει κάποιος ειδικός περιορισμός για τα υγρά του, ισχύουν οι γενικοί περιορισμοί για όλα τα υγρά, δηλαδή μπουκαλάκια όχι μεγαλύτερα των 100ml κλπ.

Αυτό που απαγορεύεται, είναι να ταξιδέψετε με ηλεκτρονικό τσιγάρο σε αποσκευή προς αποθήκευση, επειδή υπάρχει πιθανότητα να πάρει φωτιά η μπαταρία του.

➤ Ποιες είναι οι μέγιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις μιας παραδιδόμενης βαλίτσας;

Οι μέγιστες διαστάσεις μιας παραδιδόμενης αποσκευής στις πτήσεις της Ryanair είναι 81 εκ. (ύψος), 119 εκ. (πλάτος) και 119 εκ. (βάθος). Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος σε υπέρβαρες αποσκευές τα 32 κιλά.

Δείτε επίσης:

148 Σχόλια

 • Καλημέρα σας, Πρόκειται να ταξιδέψω με Ryanair για Μιλάνο. Έχω μόνο χειραποσκευή και θέλω να πάρω μαζί μου μια συσκευασία 500gr ελληνικού καφέ αλεσμένου. Ξέρετε αν θα έχω πρόβλημα?

  • Η απαγόρευση των μεγάλων φορητών συσκευών (λαπτοπ, τάμπλετ κλπ) αφορά πτήσεις από 6 μουσουλμανικές χώρες, προς το παρόν δεν επηρεάζει τα ελληνικά δρομολόγια.

   • Αν παραδώσετε τη χειραποσκευή στο γκισέ του αεροδρομίου, θα πρέπει να πληρώσετε το αντίστοιχο τέλος παραδιδόμενης αποσκευής. Για να μην πληρώσετε επιπλέον, πρέπει να πάρετε μαζί σας τη χειραποσκευή στο αεροπλάνο. Στις γεμάτες πτήσεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας ζητήσουν να την κάνετε δωρεάν gate-check, όπου και πάλι την κουβαλάτε μέχρι το αεροπλάνο και την παραδίδετε στον αρμόδιο υπάλληλο, ή την αφήνετε στο σωρό με τις χειραποσκευές.

 • Θα ήθελα να ρωτήσω,στη χειραποσκευή που θα είναι μόνο μια κανονική τσάντα ώμου θα έχω μέσα πίτα που έχω φτιάξει.Εννοείται πως δεν θα φαγωθεί μέσα στο αεροπλάνο.Λέτε να έχω πρόβλημα;

  • Δεν είναι πρόβλημα η κατανάλωση σπιτικού φαγητού στο αεροπλάνο, γενικά νομίζω ότι είναι καλή ιδέα όταν ταξιδεύετε low cost. Ίσως υπάρξει πρόβλημα αν ανάλογα με το είδος της πίτας υπάρχει κάποιου είδους κρέμα, τότε εμπίπτει στην κατηγορία των υγρών/gel και απαγορεύεται η μεταφορά της σε χειραποσκευή. Για μια απλή πίτα, πχ σπανακόπιτα, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

 • Χαίρετε. Η χειραποσκευή μου είναι 55 Χ 35 Χ 25. Θα έχω κάποιο πρόβλημα; Γιατί χτες που ταξίδευε ένας φίλος από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη τις μετρούσαν όλες μία-μία και όσες δε χωρούσαν στο γνωστό κουτάκι, έτρωγαν πρόστιμο 50€

  • Ταξιδεύω συχνά με Ryanair και περίπου 1 φορά στις 10 πτήσεις βλέπω μεγάλο αριθμό βαλιτσών να περνούν μέσα από το μεταλλικό κουτί. Οι πιθανότητες σίγουρα είναι μικρές, αν όμως σου τύχει;

   Ακόμη και στις υπόλοιπες 9 στις 10 πτήσεις που δεν περνούν όλες οι βαλίτσες από το κουτί, πάλι υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Οι περισσότεροι υπάλληλοι των αεροπορικών εταιρειών μπορούν να διακρίνουν με το μάτι αν μια βαλίτσα ή τσάντα ξεπερνάει τις επιτρεπόμενες διαστάσεις (πρέπει να γνωρίζουν όλα τα μοντέλα της αγοράς) και συνήθως κάνουν τα στραβά μάτια, όμως σε όλες τις κραυγαλέες περιπτώσεις υπέρβασης αναλαμβάνουν δράση.

 • Καλησπέρα,
  Μπορεί κάποιος να μεταφέρει πρωτεινη σε συσκευασία 1 κιλού και αν ναι πρέπει να μην έχει ανοιχθεί η συσκευασία;

 • Χαίρεται, για να κάνω check in online στην ryanair, πρέπει να έχει έρθει το συγκεκριμένο email? Έχω κάνει εδώ και 20 μέρες τις κρατήσεις,μου έχουν έρθει τα email που επιβεβαιώνουν τις κρατήσεις όμως από τις 8 κρατήσεις που έκανα μου ήρθαν εμαιλ για να κανω τσεκ ιν μόνο για δύο κρατήσεις.Πρέπει να περιμένω το συγκεκριμένο εμαιλ η μπορώ να κάνω τσεκ ιν και χωρίς αυτό?

 • Καλησπερα , χρησιμοποιησα την εφαρμογη της Ryanair για Check in 2 ατομων και απο σφαλμα της εφαρμογης δηλωθηκαν τα ιδια στοιχεια και για τα δυο ατομα (Ημ. γεν και Αρ. Ταυτοτητας) με αποτελεσμα το 2ο Boarding Pass να ειναι λανθασμενο ως προς αυτα. Θα εχω καποιο ανυπερβλητο προβλημα στον ελεγχο?

 • Καλησπέρα! 'Εχω δύο ονόματα και είχα κάνει λάθος στο όνομα στο check in και τα δύο ονόματα δεν ήταν όπως στην ταυτότητα. Έχει μια παύλα στο ενδιάμεσο ενώ εδώ γράφτηκαν κολλημένα. Πήρα τηλ. και μου το διόρθωσαν δωρεάν. Μου είπαν όμως ότι πρέπει να ξαναεκτυπώσω το boarding pass. Πώς το κάνω αυτό?

 • Καλησπερα.Εχω κανει κρατηση για τρια ατομα, απο κεκτημενη ταχυτητα στο επιθετο του ενος ατομου προστεθηκε ενα 'π' παραπανω και το παρατηρησα τωρα.Πιστευετε οτι θα υπαρχει καποιο προβλημα?Μου φαινεται υπερβολικο να χρεωθω 110 ευρω για μια τετοια αλλγη.Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας

  • Ό,τι και να σας απαντήσουμε εδώ, σημασία έχει η γνώμη του υπαλλήλου της Ryanair που θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο. Ένα γράμμα παραπάνω συνήθως ξεχωρίζει, δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο αν κάνουν στοιχειώδη έλεγχο των ταυτοτήτων.

   • Ευχαριστω πολυ, απλα επειδη διαβασα καπου αλλου οτι καποιος μιλησε με υπαλληλο γιατι ελειπε ενα γραμμα απο το επιθετο του και του ειπε πως ενα γραμμα δεν ειναι προβλημα.Προσπαθω να επικοινωνησω αλλα η ωρα αναμονης ειναι μεγαλη.Ευχαριστω και παλι για το χρονο σας

 • Καλησπέρα το πεδίο διεύθυνση τιμολόγησης πριν την πληρωμή εισιτηρίουείναι υποχρεωτικό? Και αν ναι τι πρέπει να γράψω?

 • καλησπερα θα ηθελα αν μπορει καποιος να μου απαντηση στο εξης ερωτημα: καναμε κρατηση για δυο εισητηρια μετ επιστροφης για χανια, μεσω χρεωστικης εγινε αναληψη των χρηματων αλλα δεν μου ηρθε το mail με τα εισητηρια! τι μπορω να κανω??

 • Έχω αγοράσει ένα εισιτήριο για τρία άτομα για πτήση από Αθήνα για Λονδίνο και επιστροφή πίσω, εγώ όμως τελικά δεν θα μπορέσω να ταξιδέψω. Μπορώ να κάνω ακύρωση μόνο για το δικό μου μέρος του εισιτηρίου, χωρίς να αλλάξει για τους άλλους δύο? Μπορώ να αλλάξω το όνομα και να πάει άλλο άτομο στην θέση μου?

 • Καλησπέρα η πτήση μου ειναι αύριο. Συμπλήρωσα την ημερομηνία γέννησής μου στο πεδίο για την ημερομηνία τιμολόγησης και μου βγάζει ότι είναι εσφαλμένη ενώ δεν είναι. Τί μπορώ να κάνω για να προχωρήσω με το check in?

 • εχω κλησει εισητηρια για ηνωμενο βασιλειο αλλα εχασα την ταυτοτητα μου.Τωρα που 8α χρειαστει να εκδοσω καινουργια τι 8α πρεπει να κανω αφου ειχα δωσει τον αρι8μο ταυτοτητασ ΑΕ τις παλιας μου ταυτοτητας.Ευχαριστω!

  • Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για εσάς αν δεν ειδοποιήσετε. Η μόνη περίπτωση να χρειάζεται να κάνετε κάτι, είναι αν έχετε αγοράσει ακριβούς ναύλους, οπότε σας συμφέρει να κάνετε ακύρωση για να σας επιστραφεί ένα μέρος των φόρων.

 • Καλησπέρα , θα ηθελα να κανω μια ερώτηση , μπορώ να κλείσω εισιτήρια με την Ryan air για εξωτερικό και να μπην προσθέσω τωρα βαλίτσες αλλα να μπω άλλη στιγμή και να κανω προσθήκη ; θα εχω κάποια παραπάνω χρέωση απο το αν τις προσθέσω εξαρχής ;

  • Ενδεχομένως να τις πληρώσετε στην ίδια τιμή κάποια άλλη στιγμή μέσα από τη διαχείριση κράτησης. Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, κάποιες φορές κάνει προσφορές η Ryanair και τις δίνει φθηνότερα από την αρχική κράτηση.

 • Οταν εκανα τσεκ ιν για ταξιδι στο εσωτερικο,μου εβγαλε να συμπληρωσω εθνικοτητα και ημερ.γεννησης.Δεν εβγαλε να συμπληρωσω με τι εγγραφα θα ταξιδεψω.Πως ειναι το σωστο?Φοβαμαι μηπως εχω προβλημα

 • Καλησπερα σας, 2 ερωτήσεις εχω αν μπορειτε να με βοηθήσετε?εκει που λεει "ημερομηνία τιμολόγησης" τι βάζουμε? και 2ον το check in ανοιγει ενα μηνα πριν γι αυτους που θελουν να αγορασουν θεσεις μονο?
  ευχαριστω...!!

 • Εχω στο εισητηριο μου 2 δωρεαν χειραποσκευες, 55x40x20 cm 10kg, 35x20x20 cm. Η πρωτη ειναι ακριβως στις διαστασεις και στα κιλα, η δευτερη που εχω ειναι 45x30x20 cm, μπορει να υπαρξει προβλημα? Ευχαριστω.

 • Όσα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα στα σχόλια, σημαίνει πως δεν έχει βρεθεί κάποιος γνώστης να τα απαντήσει. Αν κάποιος βρει την απάντηση, παρακαλώ να την γράψει εδώ για να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι.

 • Καλησπερα σε ολους!Εχω πτηση στις 9-1-2017 ,δηλαδη σε 4 μερες.Εχω κλεισει μια αποσκευη των 15 κιλων.Ειναι δυνατον να αλλαξω το μεγεθος και να κλεισω αποσκευη των 20 κιλων,φυσικα πληρωνοντας τη διαφορα?

 • Καλήμερα ! Αγόρασα χειραποσκευη για την επιστροφή . Τι πρέπει να κάνω τωρα όταν παω στο αεροδρόμιο ? Πρέπει να εχω π.χ. μιά βεβαιωση?

 • Καλησπέρα σας, εχω κλείσει εισιτήριο με την Ryanair. Βρίσκομαι στο Λονδίνο και θα ταξιδέψω Αθήνα. Ωστόσο είμαι 16 ετών και θα ταξιδέψω μόνη. Εκτός από το έγκυρο διαβατήριό μου, χρειάζεται κάποιο άλλο έγγραφο, ώστε να μπορέσω να ταξιδέψω? ( έχω ακούσει πως κάποιες άλλες αεροπορικές εταιρείες ζητούν άδεια, αν ισχυει και για την συγκεκριμενη εταιρεια μπορειτε να μου δωσετε κάποιες λεπτομεριες? ). Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας !

 • Καλησπερα και χρονια πολλα,εχω κανει κρατηση μετν ryanair και θελω να ρωτησω κατι....Η χειραποσκευες ειναι δωρεαν για μεσα στν καμπινα η υπαρχει χρεωση???Πχ μπορουμε να εχουμε 2 χειραποσκευες μικρες μαζι μας???Και κατι ακομα τελευταιο,πρεπει να βγαλω δυο καρτες επιβιβασης (μιας και ταξιδευουμε 2 ατομα ) η μια και θα φαινονται και τα δυο ονομα τα απανω??

 • Εχω κανει κρατηση και σημερα τυπωσα τα εισητηρια.το προβλημα ειναι πως πανω στα εισητηρια τα ονοματα μας ειναι με μικρα κ χωρις τονους.ειναι φυσικα ολοσωστα.ταξιδευω με rynair.υπαρχει προβλημα?

 • Ταξιδεύω Σάββατο με ryanair για Μιλάνο... μόλις ανακάλυψα κάνοντας check in ότι οι ταυτότητες έχουν ημερομηνία λήξης

  η δικια μου εχει εκδοθει το 2000 και τωρα εχουμε 2016...

  θα μπορεσω να ταξιδεψω;;;;;;

  • Πολύ σπάνια οι υπάλληλοι ελέγχουν αυτή τη λεπτομέρεια, δεδομένου ότι δεν αναγράφεται η ημερομηνία λήξης στην ταυτότητα. Παρόλο που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι βάσει κανονισμών Ευρωπαϊκής Ένωσης οι ταυτότητες λήγουν στην 15ετία για να σπεύσει να τις αλλάξει, είχαμε μόνο δύο αντίστοιχα περιστατικά πέρυσι.

   Πάντως, έχω την εντύπωση ότι πλέον μπορείτε να βγάλετε νέα ταυτότητα αυθημερόν, οπότε δεν υφίσταται πρόβλημα.

    • Μέχρι την προηγούμενη ημέρα από αυτή που ταξιδεύετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο της Ryanair και να ζητήσετε να σας ξε-τσεκάρουν την πτήση. Στη συνέχεια επαναλαμβάνετε τη διαδικασία από την αρχή, βάζοντας τους σωστούς αριθμούς ταξιδιωτικών εγγράφων.

     Όταν πάρετε τηλέφωνο, ρωτήστε μήπως γίνεται να σας αλλάξουν απευθείας τα έγγραφα χωρίς να μπαίνετε στην παραπάνω διαδικασία.

 • Καλησπέρα σας. Ταξιδεύω με Ryanair κι έχω κλείσει μια έξτρα αποσκευή των 15 κιλών. Πρέπει η βαλίτσα να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις; Προσπαθώ να βρω απάντηση και δεν υπάρχει πουθενά.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *