Ryanair FAQ » Απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα

Ryanair
Φωτ: Ryanair.com
Στο inFlight δεχόμαστε συνεχώς ερωτήματα για τη Ryanair, που αφορούν κρατήσεις, κάρτες επιβίβασης, αποσκευές κλπ. Επειδή τα θέματα είναι λίγο-πολύ παρόμοια, σας παρουσιάζουμε τις συχνότερες ερωτήσεις / απαντήσεις σε μορφή FAQ, τις οποίες εμπλουτίζουμε καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα των επισκεπτών μας.

➤ Υπάρχει κάποια κρυφή χρέωση στους φθηνούς ναύλους της Ryanair;

Δεν υπάρχει καμία κρυφή χρέωση για τους επιβάτες που συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Ryanair. Πρόσθετες χρεώσεις προκύπτουν όταν οι αποσκευές ξεπερνούν σε μέγεθος ή βάρος τα προβλεπόμενα, αν δεν υπάρχει εκτυπωμένη κάρτα επιβίβασης από το σπίτι, όταν οι επιβάτες δεν φθάσουν έγκαιρα στο αεροδρόμιο, κλπ.

➤ Δεν έχει έρθει το email επιβεβαίωσης της κράτησης, τι μπορώ να κάνω;

Καταρχήν κάντε λίγη υπομονή γιατί συμβαίνει αρκετές φορές να αργούν τα emails επιβεβαίωσης των κρατήσεων. Αν έχει περάσει εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς να έχετε λάβει την επιβεβαίωση κράτησης, μπορείτε να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα της Ryanair και να επιλέξετε «Check-in». Εκεί θα βρείτε 3 διαφορετικές επιλογές επιβεβαίωσης των στοιχείων σας, οπότε θα καταφέρετε να συνδεθείτε ακόμη και στις περιπτώσεις που έχετε δώσει λανθασμένο email κατά την κράτηση, ή δεν έχετε σημειώσει τον κωδικό κράτησης.

Αν όλα πάνε καλά και όντως υπάρχει κράτηση, μόλις συνδεθείτε η Ryanair σας ενημερώνει σε πόσο καιρό είναι η αναχώρηση του ταξιδιού και πότε μπορείτε να πραγματοποιήσετε online «Check-in». Δεν χρειάζεστε κάποια άλλη επιβεβαίωση.

➤ Τι ισχύει σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης λόγω απεργίας;

Σε κάθε περίπτωση που ακυρώνεται μια πτήση, η Ryanair είναι υποχρεωμένη να σας επιστρέψει το κόστος των εισιτηρίων ή να σας αλλάξει τα εισιτήρια σε μια ημερομηνία που να σας βολεύει. Για επιστροφή χρημάτων επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα και υποβάλετε αίτημα αποζημίωσης. Για αλλαγή ημερομηνίας, επικοινωνήστε με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας μέσω live chat ή τηλεφώνου. Προσοχή, στην περίπτωση απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, δεν δικαιούστε καμία επιπλέον αποζημίωση.

➤ Με ποιο ταξιδιωτικό έγγραφο ταξιδεύουν τα παιδιά κάτω των 12 ετών;

Aπαραίτητα διαβατήριο για πτήσεις εξωτερικού. Για πτήσεις εσωτερικού -αν δεν υπάρχει διαβατήριο- μπορείτε να ταξιδέψετε με βιβλιάριο υγείας (αρκεί να έχει φωτογραφία με σφραγίδα), ή έγγραφο ταυτοπροσωπείας από ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα.

➤ Μπορώ να ταξιδέψω με παλιά ταυτότητα;

Μπορείτε να ταξιδέψετε με ταυτότητα παλιού τύπου σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού. Σε πτήσεις εξωτερικού, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ταυτότητα νέου τύπου που να αναγράφει τα στοιχεία σας και με λατινικούς χαρακτήρες, ή διαβατήριο.

➤ Έχασα την ταυτότητά μου και πετάω σύντομα με Ryanair, τι να κάνω;

Μπορείτε να επιβιβαστείτε σε πτήση εσωτερικού με ένα έγκυρο δίπλωμα οδήγησης με φωτογραφία, ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο με τη φωτογραφία σας (προσοχή, η φωτογραφία θα πρέπει να έχει τη σφραγίδα ή μέρος αυτής). Για πτήσεις εξωτερικού, αν δεν προλαβαίνετε να εκδώσετε ταυτότητα, ίσως πρέπει να δείτε τη λύση του διαβατηρίου που εκδίδεται ταχύτερα.

➤ Στις μέγιστες διαστάσεις της βαλίτσας χειραποσκευής (55x40x20) περιλαμβάνονται τα ροδάκια;

Ναι, περιλαμβάνονται τα ροδάκια και τα χερούλια.

➤ Τι γίνεται αν τελικά δε μπορέσω να ταξιδέψω στη συγκεκριμένη ημερομηνία που έχω εκδώσει εισιτήρια Ryanair;

Η αλλαγή ημερομηνίας στο εισιτήριο κοστίζει αρκετά χρήματα (τέλος αλλαγής συν πιθανή διαφορά στην αξία του ναύλου), ίσως σας κοστίσει ακριβότερα από την αγορά κάποιου νέου εισιτηρίου (ειδικά αν τρέχει κάποια προσφορά). Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ακυρώσετε το εισιτήριο προκειμένου να σας επιστραφούν οι φόροι, αν και συνήθως πρόκειται για μικροποσά.

➤ Έγραψα λανθασμένα το όνομα / επίθετο στην κράτηση, τι να κάνω;

Η Ryanair δίνει τη δυνατότητα να κάνετε αλλαγές στα ονόματα ηλεκτρονικά (μέσα από την ιστοσελίδα της) με χρέωση 110€ ανά επιβάτη, αρκεί να μην έχετε προχωρήσει σε check-in. Αν έχετε ήδη πραγματοποιήσει check-in, οι αλλαγές στα ονόματα γίνονται μόνο μέσω τηλεφωνικού κέντρου και χρεώνονται 160€ ανά επιβάτη. Είναι προφανές ότι με τόσο ακριβές χρεώσεις για αλλαγή ονομάτων, σε αρκετές περιπτώσεις θα σας συμφέρει να ακυρώσετε τα εισιτήρια με λάθος όνομα και να προχωρήσετε σε μια νέα κράτηση.

➤ Πως γίνεται η ακύρωση πτήσης με επιστροφή φόρων;

Για να ακυρώσετε μια αχρησιμοποίητη πτήση επισκεφτείτε το αρμόδιο τμήμα στην ιστοσελίδα της Ryanair, επιλέξτε «Αίτηση για επιστροφή του φόρου του κράτους (αχρησιμοποίητη πτήση)» και συμπληρώστε τα απαιτούμενα στοιχεία. Επειδή η Ryanair επιβάλλει διοικητική χρέωση 20€ ανά άτομο / κράτηση στις ακυρώσεις εισιτηρίων, είναι πολύ πιθανό να σας επιστραφεί ένα πολύ μικρό ποσό από το υπόλοιπο των φόρων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν δικαιούστε καμία επιστροφή χρημάτων.

➤ Μπορώ να μεταφέρω τσάντα φορητού υπολογιστή (λαπτοπ) εκτός από τη χειραποσκευή μου;

Εκτός από τη χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά, η Ryanair επιτρέπει να μεταφέρετε μαζί σας μια μικρή τσάντα διαστάσεων 35 x 20 x 20 εκατοστά, ανεξαρτήτως βάρους. Αν το λαπτοπ σας είναι σχετικά μικρό, τότε μπορείτε να το έχετε σαν δεύτερη αποσκευή. Αρκετοί επιβάτες μεταφέρουν ακόμη και laptop 15 ιντσών στις πτήσεις της Ryanair χωρίς κανείς να τους δημιουργήσει πρόβλημα για ελάχιστα έξτρα εκατοστά, αυτό όμως έχει να κάνει με την αυστηρότητα του υπαλλήλου που θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο.

➤ Τι να γράψω στο πεδίο «ημερομηνία τιμολόγησης» όταν κάνω check-in μέσω της εφαρμογής για κινητά;

Αν κάνετε check-in μέσω της εφαρμογής της Ryanair για κινητά, εμφανίζεται λανθασμένα το πεδίο «ημερομηνία τιμολόγησης» αντί του σωστού «ημερομηνία γέννησης», λόγω κακής μετάφρασης. Εσείς συμπληρώστε κανονικά την ημερομηνία γέννησης και θα είστε εντάξει.

➤ Μπορώ να ταξιδέψω με σκυλί σε πτήση της Ryanair;

Η μόνη περίπτωση να επιβιβαστεί σκύλος σε πτήση της Ryanair, είναι αν πρόκειται για σκύλο - οδηγό τυφλών.

➤ Ενώ καταχώρησα δύο ονόματα κατά την κράτηση, στην κάρτα επιβίβασης εμφανίζεται μόνο το πρώτο. Υπάρχει πρόβλημα;

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν το όνομα που εμφανίζεται στην κάρτα επιβίβασης είναι το πρώτο που αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό σας.

➤ Επιτρέπονται ασυνόδευτα παιδιά στις πτήσεις της Ryanair;

Η Ryanair δεν επιτρέπει να ταξιδέψουν παιδιά κάτω των 16 ετών χωρίς τη συνοδεία ενήλικα επιβάτη.

➤ Μπορώ να μεταφέρω φάρμακα σε υγρή μορφή στη χειραποσκευή μου;

Μπορείτε να μεταφέρετε φάρμακα σε υγρή μορφή για τις ανάγκες του ταξιδιού σας, χωρίς να είναι απαραίτητο να τα τοποθετήσετε σε πλαστική διάφανη σακούλα. Αρκεί να τα έχετε σε ετοιμότητα και να τα δείξετε στον υπάλληλο που πραγματοποιεί τον έλεγχο ασφαλείας.

➤ Είμαι διαβητικός/ή, επιτρέπεται να μεταφέρω ενέσεις ινσουλίνης, βελόνες & μετρητή σακχάρου στη χειραποσκευή μου;

Μπορείτε να μεταφέρετε ενέσεις ινσουλίνης και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη μέτρηση του σακχάρου στη χειραποσκευή σας, όμως θα πρέπει να έχετε μαζί σας μια βεβαίωση από γιατρό που να πιστοποιεί ότι είστε διαβητικός/ή και ότι λαμβάνετε θεραπεία ινσουλίνης.

➤ Πόσο κοστίζει η αλλαγή ημερομηνίας σε κράτηση της Ryanair;

Οι χρεώσεις ποικίλλουν ανάλογα με την περίοδο που ταξιδεύετε και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η κράτηση. Αν η κράτηση έγινε μέσω ίντερνετ, πληρώνετε από 30 μέχρι 40 ευρώ για πτήσεις εσωτερικού και από 50 μέχρι 60 ευρώ για πτήσεις εξωτερικού. Οι τιμές ισχύουν για απλή μετάβαση, υπολογίστε τα διπλά χρήματα για πτήσεις επιστροφής.

➤ Η γυναικεία τσάντα ώμου θεωρείται δεύτερη χειραποσκευή;

Η τσάντα ώμου -ανδρική ή γυναικεία- θεωρείται κι αυτή χειραποσκευή. Εκτός από την κύρια χειραποσκευή σας, η Ryanair επιτρέπει να πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο μια δεύτερη τσάντα (χειρός / ώμου / πλάτης) με μέγιστες διαστάσεις 35 x 20 x 20 εκατοστά.

➤ Το παιδικό καρότσι ταξιδεύει δωρεάν;

Αν ταξιδεύετε με παιδιά, μπορείτε να μεταφέρετε δωρεάν ένα πλήρως αποσυναρμολογούμενο παιδικό καρότσι ή διπλό καρότσι ή άλλο σύστημα ταξιδίου ανά παιδί.

➤ Μπορώ να ταξιδέψω με boarding pass σε ηλεκτρονική μορφή (pdf);

Η Ryanair είναι ξεκάθαρη στο συγκεκριμένο ζήτημα, η κάρτα επιβίβασης πρέπει οπωσδήποτε να είναι εκτυπωμένη, δεν ισχύει σε ηλεκτρονική μορφή. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, μπορείτε να κάνετε check-in μέσω της mobile εφαρμογής (app) της Ryanair. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να εκτυπώσετε κάτι, πρέπει όμως να έχετε το κινητό σας φορτισμένο για να επιδείξετε το mobile boarding pass στον έλεγχο.

➤ Η Ryanair μου ανάθεσε θέσεις που δεν είναι δίπλα-δίπλα, τι μπορώ να κάνω;

Προφανώς κάνατε check-in την τελευταία στιγμή και δεν υπήρχαν θέσεις, γιατί η Ryanair αναθέτει πάντα διπλανές θέσεις σε άτομα που μοιράζονται την ίδια κράτηση, εφ' όσον υπάρχει διαθεσιμότητα. Μέχρι 2 ώρες πριν την πτήση μπορείτε να αγοράσετε premium θέσεις, οι οποίες κρατούνται μέχρι την τελευταία στιγμή και υπάρχουν καλές πιθανότητες να βρείτε διπλανές θέσεις με το ανάλογο κόστος.

➤ Επιτρέπεται στο αεροπλάνο ηλεκτρονικό τσιγάρο με τα υγρά του;

Μπορείτε να ταξιδέψετε με ηλεκτρονικό τσιγάρο στην τσέπη σας ή στη χειραποσκευή σας. Δεν υπάρχει κάποιος ειδικός περιορισμός για τα υγρά του, ισχύουν οι γενικοί περιορισμοί για όλα τα υγρά, δηλαδή μπουκαλάκια όχι μεγαλύτερα των 100ml κλπ.

Αυτό που απαγορεύεται, είναι να ταξιδέψετε με ηλεκτρονικό τσιγάρο σε αποσκευή προς αποθήκευση, επειδή υπάρχει πιθανότητα να πάρει φωτιά η μπαταρία του.

➤ Ποιες είναι οι μέγιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις μιας παραδιδόμενης βαλίτσας;

Οι μέγιστες διαστάσεις μιας παραδιδόμενης αποσκευής στις πτήσεις της Ryanair είναι 81 εκ. (ύψος), 119 εκ. (πλάτος) και 119 εκ. (βάθος). Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος σε υπέρβαρες αποσκευές τα 32 κιλά.

Δείτε επίσης:

97 Σχόλια

 • Καλησπέρα η πτήση μου ειναι αύριο. Συμπλήρωσα την ημερομηνία γέννησής μου στο πεδίο για την ημερομηνία τιμολόγησης και μου βγάζει ότι είναι εσφαλμένη ενώ δεν είναι. Τί μπορώ να κάνω για να προχωρήσω με το check in?

 • εχω κλησει εισητηρια για ηνωμενο βασιλειο αλλα εχασα την ταυτοτητα μου.Τωρα που 8α χρειαστει να εκδοσω καινουργια τι 8α πρεπει να κανω αφου ειχα δωσει τον αρι8μο ταυτοτητασ ΑΕ τις παλιας μου ταυτοτητας.Ευχαριστω!

  • Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για εσάς αν δεν ειδοποιήσετε. Η μόνη περίπτωση να χρειάζεται να κάνετε κάτι, είναι αν έχετε αγοράσει ακριβούς ναύλους, οπότε σας συμφέρει να κάνετε ακύρωση για να σας επιστραφεί ένα μέρος των φόρων.

 • Καλησπέρα , θα ηθελα να κανω μια ερώτηση , μπορώ να κλείσω εισιτήρια με την Ryan air για εξωτερικό και να μπην προσθέσω τωρα βαλίτσες αλλα να μπω άλλη στιγμή και να κανω προσθήκη ; θα εχω κάποια παραπάνω χρέωση απο το αν τις προσθέσω εξαρχής ;

  • Ενδεχομένως να τις πληρώσετε στην ίδια τιμή κάποια άλλη στιγμή μέσα από τη διαχείριση κράτησης. Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, κάποιες φορές κάνει προσφορές η Ryanair και τις δίνει φθηνότερα από την αρχική κράτηση.

 • Οταν εκανα τσεκ ιν για ταξιδι στο εσωτερικο,μου εβγαλε να συμπληρωσω εθνικοτητα και ημερ.γεννησης.Δεν εβγαλε να συμπληρωσω με τι εγγραφα θα ταξιδεψω.Πως ειναι το σωστο?Φοβαμαι μηπως εχω προβλημα

 • Καλησπερα σας, 2 ερωτήσεις εχω αν μπορειτε να με βοηθήσετε?εκει που λεει "ημερομηνία τιμολόγησης" τι βάζουμε? και 2ον το check in ανοιγει ενα μηνα πριν γι αυτους που θελουν να αγορασουν θεσεις μονο?
  ευχαριστω...!!

 • Εχω στο εισητηριο μου 2 δωρεαν χειραποσκευες, 55x40x20 cm 10kg, 35x20x20 cm. Η πρωτη ειναι ακριβως στις διαστασεις και στα κιλα, η δευτερη που εχω ειναι 45x30x20 cm, μπορει να υπαρξει προβλημα? Ευχαριστω.

 • Όσα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα στα σχόλια, σημαίνει πως δεν έχει βρεθεί κάποιος γνώστης να τα απαντήσει. Αν κάποιος βρει την απάντηση, παρακαλώ να την γράψει εδώ για να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι.

 • Καλησπερα σε ολους!Εχω πτηση στις 9-1-2017 ,δηλαδη σε 4 μερες.Εχω κλεισει μια αποσκευη των 15 κιλων.Ειναι δυνατον να αλλαξω το μεγεθος και να κλεισω αποσκευη των 20 κιλων,φυσικα πληρωνοντας τη διαφορα?

 • Καλησπέρα σας, εχω κλείσει εισιτήριο με την Ryanair. Βρίσκομαι στο Λονδίνο και θα ταξιδέψω Αθήνα. Ωστόσο είμαι 16 ετών και θα ταξιδέψω μόνη. Εκτός από το έγκυρο διαβατήριό μου, χρειάζεται κάποιο άλλο έγγραφο, ώστε να μπορέσω να ταξιδέψω? ( έχω ακούσει πως κάποιες άλλες αεροπορικές εταιρείες ζητούν άδεια, αν ισχυει και για την συγκεκριμενη εταιρεια μπορειτε να μου δωσετε κάποιες λεπτομεριες? ). Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας !

 • Καλησπερα και χρονια πολλα,εχω κανει κρατηση μετν ryanair και θελω να ρωτησω κατι....Η χειραποσκευες ειναι δωρεαν για μεσα στν καμπινα η υπαρχει χρεωση???Πχ μπορουμε να εχουμε 2 χειραποσκευες μικρες μαζι μας???Και κατι ακομα τελευταιο,πρεπει να βγαλω δυο καρτες επιβιβασης (μιας και ταξιδευουμε 2 ατομα ) η μια και θα φαινονται και τα δυο ονομα τα απανω??

  • Δικαιούστε μόνο μία χειραποσκευή ανά άτομο χωρίς χρέωση.

   Οι κάρτες επιβίβασης είναι ατομικές, ο καθένας έχει τη δική του.

 • Εχω κανει κρατηση και σημερα τυπωσα τα εισητηρια.το προβλημα ειναι πως πανω στα εισητηρια τα ονοματα μας ειναι με μικρα κ χωρις τονους.ειναι φυσικα ολοσωστα.ταξιδευω με rynair.υπαρχει προβλημα?

 • Ταξιδεύω Σάββατο με ryanair για Μιλάνο... μόλις ανακάλυψα κάνοντας check in ότι οι ταυτότητες έχουν ημερομηνία λήξης

  η δικια μου εχει εκδοθει το 2000 και τωρα εχουμε 2016...

  θα μπορεσω να ταξιδεψω;;;;;;

  • Πολύ σπάνια οι υπάλληλοι ελέγχουν αυτή τη λεπτομέρεια, δεδομένου ότι δεν αναγράφεται η ημερομηνία λήξης στην ταυτότητα. Παρόλο που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι βάσει κανονισμών Ευρωπαϊκής Ένωσης οι ταυτότητες λήγουν στην 15ετία για να σπεύσει να τις αλλάξει, είχαμε μόνο δύο αντίστοιχα περιστατικά πέρυσι.

   Πάντως, έχω την εντύπωση ότι πλέον μπορείτε να βγάλετε νέα ταυτότητα αυθημερόν, οπότε δεν υφίσταται πρόβλημα.

    • Μέχρι την προηγούμενη ημέρα από αυτή που ταξιδεύετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο της Ryanair και να ζητήσετε να σας ξε-τσεκάρουν την πτήση. Στη συνέχεια επαναλαμβάνετε τη διαδικασία από την αρχή, βάζοντας τους σωστούς αριθμούς ταξιδιωτικών εγγράφων.

     Όταν πάρετε τηλέφωνο, ρωτήστε μήπως γίνεται να σας αλλάξουν απευθείας τα έγγραφα χωρίς να μπαίνετε στην παραπάνω διαδικασία.

 • Καλησπέρα σας. Ταξιδεύω με Ryanair κι έχω κλείσει μια έξτρα αποσκευή των 15 κιλών. Πρέπει η βαλίτσα να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις; Προσπαθώ να βρω απάντηση και δεν υπάρχει πουθενά.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 • Καλημέρα.
  τα παιδιά κάτω των 12 επιτρέπεται να έχουν μια μικρή τσάντα πλάτης,όπου μεταφέρουν 2-3 μικρά παιχνιδάκια για να απασχοληθούν την ώρα της πτήσης?

  • Τα παιδιά επιτρέπεται να μεταφέρουν χειραποσκευή και τσάντα χειρός κανονικού μεγέθους όπως και οι μεγάλοι, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

  • Αν πέσετε σε ημέρα που οι υπάλληλοι της Ryanair «ξεψαχνίζουν» τις αποσκευές, έχετε καλές πιθανότητες να σας βάλουν να πληρώσετε.

  • Επειδή το έχουν ρωτήσει κι άλλοι αυτό, προσθέτω την ερώτηση (και την απάντηση) παραπάνω στις συχνές ερωτήσεις.

 • Καλησπερα σας! Μπορει καποιος να με βοηθησει οσο αφορα το οριο στις βαλιτσες σε βαρος; Στο συνολο με την βαλιτσα πρεπει να ειναι 10 κιλα; επιτρεπονται δυο βαλιτσες ανα ατομο; ποσα κιλα ανα αποσκευη;
  Και κατι αλλο επειδη ειναιη πρωτη φορα που ταξιδευω με ραιανερ τι ειναι το check in? Θα ερθει κ αλλο email περα της αποδειξης κ του δρομολογιου ταξιδιου;

  • Επιτρέπεται μόνο μια αποσκευή μέχρι 10 κιλά (πχ μικρή βαλίτσα) και μια ακόμη τσάντα χειρός ανεξαρτήτως βάρους.

   Το check-in είναι μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να εκτυπώσετε την κάρτα επιβίβασης. Πατήστε check-in στην ιστοσελίδα της Ryanair λίγες ημέρες πριν το ταξίδι και ακολουθήστε τις οδηγίες (γίνεται και μέσω κινητού αν κατεβάσετε την σχετική εφαρμογή).

 • Καλησπέρα! Είμαι εύσωμος και υπάρχουν αρκετά περιττά κιλά... ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα:
  Α. Αν στο αεροσκάφος της Ryanair μπορώ να σηκώσω το μεσαίο μπράτσο, εφόσον δίπλα κάθεται δικός μου άνθρωπος και δεν έχει πρόβλημα γι αυτό &
  Β. Αν παρέχουν έξτρα ζώνη ώστε να μεγαλώσει και να κουμπώνει κανονικά

  Ευχαριστώ πολύ!

  • Α. Ναι, μπορεί να σηκωθεί το μπράτσο στα αεροσκάφη της Ryanair. Προσοχή, έχω την εντύπωση πως πρέπει να παραμένει κατεβασμένο κατά την απογείωση και την προσγείωση.

   Β. Δεν το γνωρίζω, καλύτερα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή με live chat για να είστε βέβαιος.

 • Καλημέρα σας! Θα ηθελα να σας ρωτησω αν εχει γινει κρατηση σε εισιτηριο προσφορας (θεσ/νικη-αθηνα κ πισω με 31 ευρω), υπαρχει η δυνατοτητα να ακυρωσω τη πτηση και αν ναι, χρεώνεται με καποιο ποσο και ποσες μερες νωριτερα χρειαζεται να κανω την ακυρωση? Σε περιπτωση που χρειαστει να αλλαξω την ημερομηνια, μπορει να μεταφερθει? χρειωνεται επιπλεον ή ισχυει η αρχικη τιμη των 31 ευρω? Σας ευχαριστω θερμα εκ των προτερων!

  • Οι φόροι που επιστρέφονται στην ακύρωση είναι πολύ μικρό ποσό γιατί χρεώνεται ένα τέλος ακύρωσης που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος τους.

   Σε κάθε περίπτωση, θα χρεωθείτε ένα ποσό πολύ κοντά στο αρχικό που είχατε πληρώσει, ενώ κάποιες φορές συμφέρει καλύτερα να κάνετε απευθείας μια νέα κράτηση.

 • Γεια σας. Έχω κλείσει εισιτήριο για τις 18/11 από Αθήνα για Χανιά με ryanair.Μου εμφανίστηκε μια επιλογή να διαλέξω τις θέσεις μου με μια παραπάνω χρέωση και το έκανα. Υπάρχει περίπτωση να καθίσει κάποιος άλλος εκεί αν μπει πρώτος στο αεροπλάνο? Επίσης,η πτήση μου φεύγει στις 8.05. Τι ώρα πρέπει να είμαι στο αεροδρόμιο? Είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύω με αεροπλάνο,είμαι άσχετη και φοβάμαι ΄για τυχόν λάθη στα διαδικαστικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  • Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καθίσει άλλος στη θέση σας. Για πτήση εσωτερικού, να πάτε στο αεροδρόμιο τουλάχιστον 1,5 ώρα νωρίτερα αν ταξιδεύετε με χειραποσκευή, 2 ώρες αν έχετε μεγάλη βαλίτσα για να παραδώσετε. Κάποιοι τα καταφέρνουν και σε συντομότερο χρόνο, όμως καλό είναι να έχετε άνεση χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να φτάσετε στην πύλη τουλάχιστον μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση (μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο, ρωτήστε να μάθετε τον αριθμό της πύλη σας).

 • Καλησπέρα, εχω απομυελινωτική νόσο και τα φάρμακα μου είναι ενέσεις που μεταφέρονται με παγοκύστες γιατι δεν αντέχουν εκτος ψυγείου, μπορώ να τα βάλω στη χειραποσκευη?
  Ευχαριστώ

  • Για να πάρετε τα φάρμακα στην καμπίνα του αεροσκάφους, χρειάζεται γνωμάτευση από το θεράποντα ιατρό σας, που αναφέρει το όνομα, την πάθηση και το εμπορικό όνομα του φαρμάκου, καθώς και ότι είναι απαραίτητη η χρήση σύριγγας με βελόνα για τη χρήση του. Πρέπει να είναι γραμμένη στα ελληνικά όταν ταξιδεύετε στην Ελλάδα, ή αγγλικά αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

   Παγοκύστες δύσκολα θα μπορέσετε να πάρετε μαζί σας στη χειραποσκευή, λογικά όμως θα μπορείτε να δώσετε τα φάρμακα στο προσωπικό του αεροσκάφους για να σας τα φυλάξουν στο ψυγείο.

 • Αν εχω πτηση 1 που στο εισητηριο γραφει 5 ωρα αφιξης στο βενιζελος και θελω να κλεισω απο βενιζελος για ενα σημειο 2 που οι πορτες κλεινουν στις 5:55 προλαβαινω ?

  • Άνετα, αρκεί να μην υπάρξει καμιά καθυστέρηση. Δυστυχώς με τη Ryanair, αν υπάρξει κάποια καθυστέρηση και δεν προλάβετε, θα χάσετε τα χρήματα που δώσατε για το εισιτήριο και θα πρέπει να δώσετε πολλά περισσότερα για να κλείσετε νέο εισιτήριο την τελευταία στιγμή. Ίσως σας συμφέρει να αγοράσετε ναύλο Biz+ που μπορεί να σας βάλει σε μια επόμενη πτήση την ίδια μέρα (αν υπάρχει).

   Προσοχή, αν υπάρχει παραδιδόμενη αποσκευή, ή αν σας κατεβάσουν τη χειραποσκευή στο αμπάρι λόγω έλλειψης χώρου, τα πράγματα ζορίζουν αρκετά. Εγώ θα πήγαινα στην αρχική πτήση νωρίτερα, για να εξασφαλίσω ότι θα είμαι από τους πρώτους που θα μπουν στο αεροπλάνο και θα υπάρχει άπλετος χώρος για τις χειραποσκευές.

 • Καλησπέρα. Έχω κάνει πάρα πολλές φορές αεροπορικό ταξίδι με ryanair και ποτε δεν είχα κανένα θέμα. Στις 22/10/2016 πετάω για Αθήνα και για ανεξήγητο λόγο μέχρι και σήμερα, δεν με αφήνει να κάνω check-in, ενώ μου προκαλεί εντύπωση το ότι δεν μου ζητάει αριθμό εγγράφου, παρά μόνο την υπηκοότητα και την ημερομηνία γέννησης. Στο τελευταίο βήμα, επιλέγω "check in αργοτερα" και πάντα εκεί με γυρίζει στην αρχική σελίδα. Τι έχει συμβεί;;;

  • Είχα κι εγώ σήμερα πρόβλημα με το check-in, δε με άφηνε να προχωρήσω χωρίς να αγοράσω fast-track. Τελικά τα έκλεισα όλα και ξεκίνησα από την αρχή και όλα καλά. Ίσως να μη ευθύνεται μόνο η σελίδα της Ryanair γι' αυτό, γιατί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είχα για λίγη ώρα αποσύνδεση του ίντερνετ.

   Αριθμό εγγράφων ούτε και σε μένα ζητάει γιατί τα έχει κρατημένα από άλλη φορά.

 • ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ..ΛΕΝΕ ΜΕΝΩ ΙΣΠΑΝΙΑ...ΤΙ ΚΑΛΑ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ?

  • Αν το όνομα είναι γραμμένο σωστά στην κάρτα επιβίβασης, τότε δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα. Άλλωστε για το 2016 δεν χρειάζεται να μαζεύουμε αποδείξεις.

  • Από Θεσσαλονίκη είναι εφικτό. Από Αθήνα είναι αδύνατο, εκτός κι αν συνδυάσετε με κάποιο από τα δρομολόγια της Θεσσαλονίκης.

 • Καλησπέρα σας,
  Πετάω αύριο και θα ήθελα να ρωτήσω εάν στη χειραποσκευή μπορώ να πάρω έναν Lazer εκτυπωτή?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων,..

 • Υπαρχει περιπτωση να με συνοδεύει καποιος μεχρι το αεροπλάνο γιατι θα ειμαι με ενα βρέφος και ενα 5χρονο?
  Δικος μου άνθρωπος ή δικος σας?

 • Μπορώ να αναθέσω την κράτηση εισιτηρίου με την ryanair σε ταξιδιωτικό γραφείο?Το αναλαμβάνουν ή όχι επειδή πρόκειται για εταιρεία low cost?

  • Ανάλογα το ταξιδιωτικό γραφείο. Αν δεν κλείνει εισιτήρια Ryanair το ένα, θα κλείνει το επόμενο. Μην περιμένετε πάντως να βρείτε στο γραφείο προσφορές, από αυτές που εξαφανίζονται σε διάστημα λίγων λεπτών ή ωρών.

 • Μια απορία...Είμαι εύσωμος και με ύψος 1.88.Θα την πάλευα πιστεύετε στα καθίσματα της ryan για ένα ταξίδι 3-4 ωρών?

  • Η απάντηση είναι ναι, στα αεροπλάνα της ryanair συναντάς ανθρώπους όλων των αναστημάτων, ακόμη και στα μακρινά δρομολόγια.

   Μπορείτε αν θέλετε να πληρώσετε κάτι παραπάνω για να κάνετε πολύ νωρίς check-in και να επιλέξετε μια από τις premium θέσεις (σε έξοδο κινδύνου κλπ) με μεγάλο περιθώριο για τα πόδια.

   Εναλλακτικά, μια θέση σε διάδρομο βοηθάει να απλώνετε τα πόδια σας πότε-πότε.

 • ταξιδευω για ουγγαρια..εχω ταυτοτητα νεου τυπου με λατινικους χαρακτηρες αλλα ειναι χειρογραφη οχι απο υπολογιστη.θα εχω θεμα στο αεροδρομιο?

  • Σοβαρά, δεν είναι όλες οι ταυτότητες χειρόγραφες; Φυσικά δεν θα έχεις κανένα θέμα, εκτός από το ότι θα σε βάλουν μέχρι και τα παπούτσια σου να βγάλεις στον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου τους...

   • ΧΑΧΑΧΑ..ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ Γ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ..ΠΕΤΑΩ ΜΕ RYNAIR ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ Ν ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΟ CHAT..ΑΠΟ AEGEAN ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΜΑ..ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

 • ΕΧΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ, ΠΟΥ ΟΜΩΣΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΖΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΕΤΣΙ ΕΚΛΕΙΣΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΧΗΓΗΣΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

  • Μήπως έχετε κάποιον ειδικό χαρακτήρα σε άλλο πεδίο εκτός της πόλης και χτυπάει από εκεί; Υπ' όψιν ότι ειδικός χαρακτήρας θα μπορούσε πχ να ήταν ένας κενός χαρακτήρας (space).

  • Αν σας ξανατυχει δοκιμαστε να γραψετε την πολη με λατινικους χαρακτηρες. Αντιμετωπισα και γω το ιδιο προβλημα και οταν δοκιμασα αυτο μου εκανε δεκτη την κρατηση

 • Γεια σας, έγραψα λάθος το ονομα μου (εκ περιδρομής Πάνος αντι Παναγιωτης) σε κρατηση της ryanair. δεν εχουν περασει ακομη 24 ωρες. Πως μπορω να το αλλάξω γιατι δεν βρισκω ακρη στο site της ryanair.
  Ευχαριστω

 • Εχω αλβανικό διαβατήριο και καρτα διαμονής συζύγου Έλληνα πολίτη θελω να παω διακοπές Ιταλία μπορει κάποιος να μου πει αν θα μου σφραγίζουν το διαβατήριο?? Αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει. ..

 • Γειά σας! Η απλή μετατροπή από Ελληνικούς σε λατινικούς χαρακτήρες πως μπορεί να γίνει? Ουτες η αλλως check in δενε χω κανει ακομη ..

 • καλησπερα μπορω να κανω αλλαγη προορισμο στο εισητηριο μου οταν δεν εχουν περασει 24ωρες.αντι να βαλω αθηνα-θεσσαλονικη εβαλα το αναποδο,και αν ναι τι χρεωση υπαρχει?

  • Το όριο των 24 ωρών έχει να κάνει με μικροαλλαγές στα ονόματα των επιβατών. Γίνεται αλλαγή πτήσης με χρέωση από 30€ έως 40€ ανά διαδρομή για πτήσεις εσωτερικού, ενώ θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον τυχόν διαφορές στην τιμή των ναύλων.

    • Nαι, ισχύει ακόμα και για τον προορισμό. Προσοχή, οι χρεώσεις ξεφεύγουν όταν η αλλαγή γίνει μέσω τηλεφώνου ή chat, προτιμήστε να τις κάνετε online, αρκεί να μην έχετε πραγματοποιήσει το check-in.

     Προφανώς, αυτή η επιλογή συμφέρει μόνο στην περίπτωση που έχετε αγορασμένους πολύ ακριβούς ναύλους της τελευταίας στιγμής, σε κάθε άλλη περίπτωση κοστίζει λιγότερο να πετάτε τα παλιά εισιτήρια και να εκδίδετε νέα.

 • Τί γίνετε σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η πτήση λόγω γενικής απεργίας στα αεροδρόμια ( αύριο για παράδειγμα 7/04/2016 όλη τη μέρα)? Έχουμε δυστυχώς κάνει το check in online λίγες μέρες πριν την αυριανή πτήση και τώρα που μάθαμε για την απεργία, δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με κανέναν για να ζητήσουμε αλλαγή της κράτησης. Όλες οι ηλεκτρονικές φόρμες επικοινωνίας της ryanair βγάζουν σε αδιέξοδο.

  • Δοκιμάσατε το live chat; Συνήθως λειτουργεί άψογα, σήμερα μπορεί να έχει μεγάλη αναμονή λόγω της περίστασης.

  • Μπορεί η χειραποσκευή σας να είναι σχετικά μικρή σε όγκο, σίγουρα όμως δεν χωράει στο μεταλλικό κουτί πλάτους 20 εκατοστών που υπάρχει στο αεροδρόμιο.

   Αν κάποιος υπάλληλος της Ryanair την «κόψει» με το μάτι ότι είναι μεγαλύτερη και αποφασίσει να μην τη δεχθεί σαν χειραποσκευή, θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα αρκετά υπέρογκο ποσό, μεγαλύτερο από το να αγοράζατε μια νέα βαλίτσα.

  • Συσκευασίες με υγρά άνω των 100 ml επιτρέπονται μόνο στις βαλίτσες που τσεκάρονται για να πάνε στο αμπάρι του αεροπλάνου. Στις χειραποσκευές ισχύουν κανονικά οι κανονισμοί για υγρά όλων των ειδών.

  • Πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους. Προηγουμένως προσπαθήστε να κάνετε check-in με όλους τους δυνατούς τρόπους επιβεβαίωσης στοιχείων, δίνοντας τον αριθμό της κάρτας που έγινε η αγορά, email, δρομολόγιο, όνομα κλπ.

 • Γεια σας.

  Ειμαι φοιτητης. Απο Αθηνα - Θεσσαλονικη μπορω να μεταφερω κατεψυγμενα φαγητο στην χειραποσκευη; Ευχαριστω

  • Μπορείτε, αρκεί εμφανώς να είναι στεγνό (να μην περιέχει παγωμένα υγρά όπως σάλτσες κλπ) και να μη βάλετε παγοκύστες.

  • Μπορείτε, όμως θα υπάρχει χρέωση, η οποία πιθανότατα θα είναι υπέρογκη σε τέτοιο βαθμό που ίσως σας συμφέρει να αγοράσετε νέα εισιτήρια από την αρχή. Η μόνη περίπτωση για να σας το κάνουν δωρεάν είναι αν θέλετε απλή μετατροπή από ελληνικά σε λατινικούς χαρακτήρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *