Δείτε το διασημότερο νησιωτικό αεροδρόμιο από το πιλοτήριο ενός Boeing 737

Αεροδρόμιο Princess Juliana / Άγιος Μαρτίνος
Φωτ: Martial Dekker

Στο βίντεο βλέπουμε με τη ματιά του συγκυβερνήτη, την προσγείωση ενός Boeing 737 στο αεροδρόμιο «Princess Juliana» του Άγιου Μαρτίνου. Είναι γυρισμένο με την τεχνική του Timelapse σε πολύ γρήγορη ταχύτητα, η οποία επιβραδύνεται την ώρα που το αεροσκάφος πετάει ξυστά πάνω από την παραλία Μάχο, ώστε να βιώσετε την απίθανη εμπειρία.

Το Διεθνές αεροδρόμιο «Princess Juliana» που εξυπηρετεί το νότιο τμήμα του Αγίου Μαρτίνου (ανήκει στο Βασίλειο των Κάτω Χωρών) θα ήταν ένα ακόμη νησιωτικό αεροδρόμιο αν δεν είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Μια πανέμορφη πλαζ ακριβώς στην κορυφή του διαδρόμου προσγείωσης.

Σιγά το πράγμα θα μου πείτε, και στη Σκιάθο υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Κι όμως, το «Princess Juliana» διαφέρει γιατί εξυπηρετεί αεροσκάφη κάθε μεγέθους, ακόμη και Boeing 747! Δεν είναι μικρό πράγμα να λιάζεσαι στην παραλία και από πάνω σου να γίνεται παρέλαση από «Heavies»!

Αυτός είναι ο λόγος που το συγκεκριμένο αεροδρόμιο αντιμετωπίζεται σαν ιερό δισκοπότηρο από τους απανταχού φίλους της αεροπορίας, όλοι θέλουν να το επισκεφτούν έστω για μια φορά στη ζωή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *