Μια Aston Martin ταξίδεψε με αεροπλάνο σαν... αποσκευή!

Αυτοκίνητο σε αεροπλάνο
Φωτ: lincah.com

Μια Aston Martin ταξίδεψε στο χώρο αποσκευών επιβατικής πτήσης από τη Γλασκώβη ως την Κύπρο, με ενδιάμεσο σταθμό στο Ντουμπάι. Το βάρους 988 κιλών αυτοκίνητο, ξεπερνούσε κατά 958 κιλά το όριο των 30 κιλών για τις αποσκευές στην ... Οικονομική Θέση.

Με μια ασυνήθιστη κίνηση, η εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων CyprusCars.eu απέστειλε αεροπορικώς στον ιδιοκτήτη της μια ολοκαίνουρια Aston Martin Cygnet. Το μοντέλο «μινιατούρα» της Aston Martin έπρεπε να μεταφερθεί σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα από τη Γλασκώβη στην Κύπρο, για να παραδοθεί εγκαίρως σε Ρώσο επιχειρηματία σαν δώρο γενεθλίων.

Aston Martin - Emirates
Το αυτοκίνητο δέθηκε σε μια μεταλλική παλέτα μεταφοράς φορτίου - Φωτ: PA

958 κιλά υπέρβαρο

Το βάρους 988 κιλών αυτοκίνητο, ξεπερνούσε κατά 958 κιλά το όριο των 30 κιλών για τις αποσκευές στην ... Οικονομική Θέση. Με σχεδόν έναν τόνο υπέρβαρο, το κόστος της μεταφοράς θα μπορούσε να είναι αστρονομικό.

Aston Martin - φόρτωση
Η «μινιατούρα» της Aston Martin κατάφερε σχεδόν οριακά να περάσει την είσοδο του χώρου φόρτωσης - Φωτ: PA

Φυσικά, αν και το αυτοκίνητο ταξίδεψε στο χώρο αποσκευών ενός Boeing 777-300 επιβατικής πτήσης, η μεταφορά χρεώθηκε με βάση το τιμολόγιο της υπηρεσίας Emirates SkyCargo. Μάλιστα, χρειάστηκε να πάει πρώτα στη βάση της Emirates στο Ντουμπάι, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με άλλη πτήση στην Κύπρο.

Aston Martin - στο αεροπλάνο
Μέσα στην «κοιλιά» του αεροπλάνου - Φωτ: PA

Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί μέσα σε 48 ώρες. Το αυτοκίνητο παραδόθηκε αρκετά πριν από την 1η Αυγούστου -ημέρα γενεθλίων του Ρώσου επιχειρηματία- χάρη στην υπηρεσία SkyCargo. Σύμφωνα με την Emirates, η συγκεκριμένη Aston Martin ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που φορτώθηκε στο χώρο αποσκευών Boeing 777 επιβατικής πτήσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *