49 αυτοσχέδια αεροσκάφη πετούν σε σχηματισμό διεκδικώντας Ρεκόρ Γκίνες

Σχηματισμός 49 αυτοσχέδιων αεροσκαφών
Φωτ: YouTube / FranksRealty

Mια ομάδα 49 πιλότων με αυτοσχέδια αεροσκάφη τύπου Van's RV αποφάσισε να πετάξει σε σχηματισμό πάνω από το στάδιο Arrowhead του Κάνσας Σίτυ, κατά τη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Βραβείων Γκίνες, οι οποίοι θα κρίνουν αν καταρρίφθηκε το προηγούμενο ρεκόρ.

Επί δεκαετίες, μαχητικά αεροσκάφη περνούσαν σε σχηματισμό πάνω από τα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών, ακριβώς την ώρα που έφθανε στο τέλος της η εκτέλεση του Εθνικού Ύμνου. Αυτό το έθιμο ανήκει πια στο παρελθόν, η πρόσφατη οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση περιττές σπατάλες.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, μια ομάδα ιδιωτών πιλότων αποφάσισε να αναβιώσει το όμορφο έθιμο για ακόμη μία φορά. Με 49 αυτοσχέδια αεροσκάφη τύπου Van's RV, πετούν σε σχηματισμό πάνω από το στάδιο Arrowhead του Κάνσας Σίτυ.

Μάλιστα, τα αεροσκάφη αφήνουν πίσω τους ροζ καπνό, μιας και ο Οκτώβριος στην Αμερική είναι μήνας ευαισθητοποίησης του κοινού για τον καρκίνο του μαστού. Στο παραπάνω βίντεο παρακολουθήσατε το εγχείρημα, όπως το κατέγραψε η κάμερα του πιλότου Tom McNerne.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το συνολικό αποτέλεσμα της αεροπορικής επίδειξης, όπως το παρακολούθησαν οι θεατές του Σταδίου Arrowhead. Στο Στάδιο παρευρίσκονταν εκπρόσωποι των Βραβείων Γκίνες, προκειμένου να πιστοποιήσουν ότι τα 49 αεροσκάφη κατάφεραν να πετάξουν σε σχηματισμό.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τα Βραβεία Γκίνες σχετικά με το αν καταρρίφθηκε ή όχι το προηγούμενο ρεκόρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *