10 απίστευτες χρεώσεις αεροπορικών εταιρειών

Χειραποσκευή στο αεροδρόμιο
Φωτ: helitt.com

Καταγράψαμε τις 10 πιο απίστευτες χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών που διογκώνουν χωρίς λόγο τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων «χαμηλού κόστους». Δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να τις αποφύγετε!

Αεροσυνοδοί
Φωτ: webjet.com.au

1 Χρέωση για επιβίβαση κατά προτεραιότητα

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους παρέχουν επί πληρωμή τη δυνατότητα επιβίβασης κατά προτεραιότητα.

Η υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να επιλέξουν τη θέση που θέλουν, και παράλληλα να τοποθετήσουν τις χειραποσκευές τους στο ειδικό ντουλάπι πάνω από τα καθίσματα πριν αυτό γεμίσει.

Στην προσπάθεια να κατανοήσουμε τη λογική της συγκεκριμένης υπηρεσίας, μας δημιουργήθηκε η εξής απορία:

Τι γίνεται αν όλοι οι επιβάτες μιας πτήσης αγοράσουν την υπηρεσία «Επιβίβαση κατά προτεραιότητα»;


Πως να την αποφύγετε:
Μην επιλέξετε τη συγκεκριμένη υπηρεσία κατά τη διαδικασία της κράτησης
Τηλεφωνικό κέντρο
Φωτ: callcentermagazine.net

2 Χρέωση για συνομιλία με το τηλεφωνικό κέντρο

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν την εξυπηρέτηση μέσω τηλεφωνικού κέντρου, προσθέτοντας ένα επιπλέον τέλος στην τιμή του εισιτηρίου. Η χρέωση αυτή συνήθως ονομάζεται «Τέλος διαχείρισης» ή «Τέλος κράτησης» ή «Τέλος τηλεφωνικού κέντρου» και επιβάλλεται ανά επιβάτη και ανά πτήση.


Πως να την αποφύγετε:
Πραγματοποιήστε ηλεκτρονικά την κράτηση των εισιτηρίων
Προσπαθήστε να μην κάνετε λάθος στην καταχώριση του ονόματος ή στην ημερομηνία της πτήσης
Κάρτα επιβίβασης
Φωτ: flyer89 / flyertalk.com

3 Χρέωση για εκτύπωση κάρτας επιβίβασης

Κάποιες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους χρεώνουν ένα υπέρογκο ποσό για να σας εκτυπώσουν στο αεροδρόμιο την κάρτα επιβίβασης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους του ναύλου κάθε φορά που ταξιδεύετε με αντίστοιχες εταιρείες.

Αν φτάσετε στο αεροδρόμιο χωρίς προεκτυπωμένη κάρτα επιβίβασης, ίσως αναγκαστείτε να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να επιβιβαστείτε στην πτήση «χαμηλού κόστους».


Πως να την αποφύγετε:
Εκτυπώνετε την κάρτα επιβίβασης από το σπίτι
Check-in
Φωτ: ainonline.com

4 Χρέωση για Check-in από το προηγούμενο βράδυ

Ελάχιστες αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν ένα μικρό τέλος για όσους θέλουν να κάνουν Check-in από το προηγούμενο βράδυ, ώστε την ημέρα του ταξιδιού να πάνε απευθείας στον έλεγχο ασφαλείας, κερδίζοντας χρόνο.


Πως να την αποφύγετε:
Πηγαίνετε στο Check-in 2 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήση σας
Εισιτήρια
Φωτ: thefuntimesguide.com

5 Χρέωση για έκδοση έντυπου εισιτηρίου

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες δέχονται κρατήσεις μέσω ίντερνετ και εκδίδουν ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο σε άυλη μορφή, παρέχοντας στον επιβάτη έναν κωδικό εισιτηρίου.

Κάποιες αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν ένα επιπλέον κόστος σε όσους επιβάτες επιθυμούν να έχουν στα χέρια τους έντυπα εισιτήρια.


Πως να την αποφύγετε:
Αγοράζετε μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια (e-tickets) σε άυλη μορφή
Χειραποσκευή στο αεροδρόμιο
Φωτ: helitt.com

6 Χρέωση χειραποσκευής

Η μόδα ξεκίνησε από την Αμερική και μόλις φέτος έκανε την εμφάνιση της στην Ευρώπη, σε αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Πλέον υπάρχει χρέωση και για τις χειραποσκευές, εκτός από τις αποσκευές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις επιτρέπεται να μεταφέρετε δωρεάν μια πολύ μικρή και ελαφριά χειραποσκευή που να χωράει κάτω από το κάθισμα σας.


Πως να την αποφύγετε:
Προτιμήστε μια αεροπορική εταιρεία που να μη χρεώνει για τις χειραποσκευές
Αλλαγή ονόματος στα εισιτήρια
Φωτ: peoplesviennaline.ch

7 Χρέωση για αλλαγή ονόματος στο εισιτήριο

Σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν ένα τσουχτερό τέλος για κάθε αλλαγή ονόματος στα αεροπορικά εισιτήρια.

Υπάρχουν όμως εταιρείες που πραγματοποιούν δωρεάν την αλλαγή των ονομάτων όταν πρόκειται για διόρθωση λάθους κατά την πληκτρολόγηση, ενώ χρεώνουν μόνο για την μεταβίβαση των εισιτηρίων σε άλλα άτομα.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως υπάρχει πιθανότητα εκτός από το τέλος αλλαγής του ονόματος, να σας χρεώσουν επιπλέον τη διαφορά των ναύλων που θα προκύψει, υπολογίζοντας την τρέχουσα τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων της πτήσης.

Αν περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να κάνετε την αλλαγή του ονόματος στα εισιτήρια, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε πολλά.


Πως να την αποφύγετε:
Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν πραγματοποιείτε την κράτηση των εισιτηρίων, για να μην κάνετε λάθη
Αγοράζετε εισιτήρια όταν είστε απολύτως σίγουροι ότι θέλετε και μπορείτε να ταξιδέψετε, για να μη χρειαστεί να τα μεταβιβάσετε σε άλλους
Πίνακας πτήσεων
Φωτ: tangerinetravel.com

8 Χρέωση για αλλαγή της ημερομηνίας πτήσης

Σε όλα τα φθηνά εισιτήρια Οικονομικής Θέσης, είναι ασύμφορο να αλλάξετε την ημερομηνία της πτήσης. Οι αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν ένα τέλος για την αλλαγή ημερομηνίας και επιπλέον χρεώνουν τη διαφορά των ναύλων που θα προκύψει.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους ή κοντινών πτήσεων, σας συμφέρει καλύτερα να αγοράσετε ένα νέο εισιτήριο αντί να αλλάξετε την ημερομηνία του παλιού.


Πως να την αποφύγετε:
Όταν πραγματοποιείτε κράτηση εισιτηρίων Οικονομικής Θέσης, να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι μπορείτε να ταξιδέψετε στη συγκεκριμένη ημερομηνία
Αν δεν είστε βέβαιοι, αγοράζετε τα ακριβότερα και περισσότερο ευέλικτα εισιτήρια
Έλεγχος email
Φωτ: gawkerassets.com

9 Χρέωση για ακύρωση εισιτηρίου

Σε κάθε περίπτωση ακύρωσης εισιτηρίων, ακόμη κι αν οι αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ρητά ότι δεν επιστρέφεται ο ναύλος, είναι υποχρεωμένες να σας επιστρέψουν τους φόρους που συμπεριλαμβάνονταν στα εισιτήρια.

Για να σας αποτρέψουν από τη διεκδίκηση των χρημάτων σας, κάποιες αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να επιβάλλουν ακυρωτικά τέλη.

Πλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις σύντομων πτήσεων, ακόμη κι αν δεν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε, σας είναι ασύμφορο να ακυρώσετε τα εισιτήρια.


Πως να την αποφύγετε:
Προτιμήστε μια αεροπορική εταιρεία που να μην χρεώνει για τις ακυρώσεις εισιτηρίων
Θέσεις στο αεροπλάνο
Φωτ: evoo73 / Flickr

10 Χρέωση για «αναβαθμισμένη» Οικονομική Θέση

Κάποιες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους προσπαθώντας να αντισταθμίσουν την έλλειψη Διακεκριμένης Θέσης, πουλάνε ακριβότερα κάποια «προνομιούχα» καθίσματα της Οικονομικής Θέσης.

Τα καθίσματα αυτά σχεδόν πάντα δεν έχουν καμία διαφορά από τα υπόλοιπα, όμως χρεώνονται ακριβότερα επειδή π.χ. βρίσκονται στις πρώτες σειρές του αεροσκάφους.

Οι άτυχοι επιβάτες που δεν θα κάνουν εγκαίρως κράτηση για μία θέση φθηνού ναύλου, θα αναγκαστούν να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για μια πανομοιότυπη ακριβότερη θέση.


Πως να την αποφύγετε:
Απλά μην επιλέξετε αυτή την υπηρεσία
Πραγματοποιήστε εγκαίρως την κράτηση εισιτηρίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *