Αεροψεκασμοί & Chemtrails - Μάθετε όλη την αλήθεια

Chemtrails
Φωτ: Peter Freitag

Κάποιοι πιστεύουν ότι ειδικά διαμορφωμένα αεροπλάνα μας ψεκάζουν με άγνωστες χημικές ουσίες, εδώ και δεκαετίες. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, όσα αεροπλάνα αφήνουν άσπρα ίχνη στον ορίζοντα που παραμένουν για αρκετή ώρα, είναι ψεκαστικά. Στις άσπρες γραμμές του ορίζοντα αναφέρονται σαν «Chemtrails», αντί για Contrails (ίχνη συμπύκνωσης) που είναι ο σωστός όρος.

Τελευταία, οι θεωρίες συνωμοσίας περί ψεκασμών έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις. Ολοένα και περισσότερα «ενημερωτικά» blogs ανεβάζουν φωτογραφίες σαν αυτή που βλέπετε παραπάνω, τις οποίες παρουσιάζουν σαν πειστήρια για ψεκασμούς που δήθεν έχουν πραγματοποιηθεί σε κάποια περιοχή.

Ενώ όλοι οι συνωμοσιολόγοι συμφωνούν για τους ψεκασμούς, τα πράγματα περιπλέκονται όσον αφορά το είδος των χημικών που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούνται. Οι θεωρίες είναι ανεξάντλητες, αφορούν στρατιωτικά μυστικά, τον έλεγχο της συνείδησης της ανθρωπότητας, τον έλεγχο του καιρού, μέχρι και... εξωγήινους!

Τεστ σταθερότητας αεροπλάνου
Φωτ: Olivier Cleynen

Τεστ σταθερότητας

Πολλές φορές δημοσιεύονται φωτογραφίες όπως την παραπάνω, οι οποίες υποτίθεται ότι αποδεικνύουν την ύπαρξη των ψεκασμών που πραγματοποιούνται με κοινά επιβατικά αεροσκάφη.

Αυτό που αγνοούν οι εν λόγω συνωμοσιολόγοι, είναι πως πρόκειται για το περίφημο τεστ σταθερότητας, μια συνηθισμένη διαδικασία κατά τη φάση δοκιμών και πιστοποίησης ενός αεροσκάφους.

Στα αεροσκάφη που δοκιμάζονται, αφαιρούνται τα καθίσματα από το μπροστινό και το πίσω μέρος της καμπίνας επιβατών. Στη θέση τους τοποθετούνται βαρέλια με νερό, που συγκοινωνούν μεταξύ τους με σωλήνες. Βαρέλια τοποθετούνται και στο χώρο των αποσκευών.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων, το νερό μετακινείται μεταξύ των βαρελιών, προσομοιώνοντας τις κινήσεις των επιβατών και τις πιθανές μετατοπίσεις φορτίου. Ειδικά όργανα καταγράφουν όλα τα δεδομένα, με σκοπό να αντλήσουν χρήσιμα στοιχεία για την ενίσχυση της σταθερότητας του αεροπλάνου.

Emirates A380
Φωτ: Derek Hellmann / Airliners.net

Ίχνη Συμπύκνωσης

Τα «ίχνη συμπύκνωσης ατμού» που αφήνουν πίσω τους αεροσκάφη που κινούνται σε μεγάλο ύψος, είναι τεχνητά νέφη που δημιουργούνται από τα καυσαέρια των κινητήρων. Η υγρασία που υπάρχει στα καυσαέρια παγώνει απότομα, δημιουργώντας κρυστάλλους πάγου που σχηματίζουν ένα γραμμικό σύννεφο.

Τα Contrails είναι ορατά μόνο την ημέρα, παρατηρούνται συνήθως σε αεροσκάφη που πετούν σε ύψος 26.000 ποδιών. Ο χρόνος παρατήρησής τους, κυμαίνεται από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι αρκετά λεπτά. Σε περιοχές που κινούνται πολλά αεροσκάφη σε παράλληλη πορεία, είναι πιθανό να δημιουργηθεί ένα πλέγμα από ίχνη συμπύκνωσης.

Δυστυχώς, αντί για Contrails κάποιοι επιμένουν να βλέπουν «Chemtrails» πίσω από τα αεροσκάφη, μια παγκόσμια συνωμοσία που σκοπό έχει να βλάψει την ανθρωπότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *