Χαμένες αποσκευές
Φωτ: cyclicx.com

Πώς να αποφύγετε την ταλαιπωρία μιας χαμένης αποσκευής

Για κάθε αποσκευή που δεν ταξιδεύει μαζί σας στην καμπίνα επιβατών του αεροπλάνου, υπάρχει πιθανότητα να καθυστερήσει ή ακόμη και να χαθεί. Πώς μπορείτε να αποφύγετε την ταλαιπωρία μιας καθυστερημένης ή χαμένης αποσκευής;

Αποσκευή
Φωτ: upmcmyhealthmatters.com
Για κάθε αποσκευή που δεν ταξιδεύει μαζί σας στην καμπίνα επιβατών του αεροπλάνου, υπάρχει πιθανότητα να καθυστερήσει ή ακόμη και να χαθεί. Αν και τα τελευταία χρόνια οι αεροπορικές εταιρείες παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στο συγκεκριμένο τομέα, απέχουν ακόμη αρκετά από το να θεωρηθούν 100% αξιόπιστες για τη μεταφορά των αποσκευών σας.

Πώς όμως μπορείτε να αποφύγετε την ταλαιπωρία μιας καθυστερημένης ή χαμένης αποσκευής;

1. Ελαχιστοποιήστε την πιθανότητα απώλειας

Χαμένες αποσκευές
Φωτ: cyclicx.com
➤ Μην παραδίδετε την αποσκευή σας στο αεροδρόμιο την τελευταία στιγμή

Το «τσεκάρισμα» της αποσκευής την τελευταία στιγμή, ίσως είναι η πιο συχνή αιτία καθυστέρησης. Προσπαθήστε να φτάσετε στο αεροδρόμιο λίγο νωρίτερα, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την έγκαιρη φόρτωση των αποσκευών σας.

➤ Αποφύγετε τα ταξίδια με περισσότερες από μία αεροπορικές εταιρείες

Αν το ταξίδι σας περιλαμβάνει περισσότερες από μία αεροπορικές εταιρείες, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για να χαθεί κάποια αποσκευή σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ταξιδέψετε μόνο με χειραποσκευή.

➤ Αποφύγετε τις σύντομες μετεπιβιβάσεις

Αν ταξιδεύετε με πολύ σύντομο χρονικό όριο μετεπιβίβασης, δεν είναι σίγουρο ότι θα προλάβουν να μετεπιβιβαστούν έγκαιρα οι αποσκευές σας. Αφήστε ένα ικανό χρονικό περιθώριο ανάμεσα στις δύο πτήσεις, ώστε να είστε καλυμμένοι και για την περίπτωση καθυστέρησης.

2. Πακετάρετε έξυπνα

Ετοιμάστε βαλίτσες
Φωτ: travelproluggageblog.com
➤ Μοιράστε τα ρούχα σας σε διάφορες αποσκευές

Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να μεταφέρετε όλα τα ρούχα σας σε μία μόνο αποσκευή. Φροντίστε να υπάρχει τουλάχιστον μια αλλαξιά ρούχων σε μια δεύτερη αποσκευή, ή ακόμα καλύτερα στη χειραποσκευή σας.

➤ Μη βάζετε αντικείμενα αξίας στις αποσκευές σας

Φροντίστε να μεταφέρετε όλα τα αντικείμενα αξίας στην χειραποσκευή σας. Μαζί, τοποθετήστε και όλα τα αντικείμενα που δεν θα μπορούσατε να αποχωριστείτε ούτε για 1 ώρα.

Μην ξεχνάτε επίσης:

  • Να τοποθετείτε καρτελάκια με τα στοιχεία σας και άλλα αναγνωριστικά σημάδια στις αποσκευές σας.
  • Να φωτογραφίζετε με το κινητό σας τις αποσκευές πριν τις παραδώσετε στο αεροδρόμιο, είναι ο καλύτερος τρόπος περιγραφής της εμφάνισης μιας χαμένης αποσκευής στον αρμόδιο υπάλληλο της αεροπορικής εταιρείας.
  • Η πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήσατε για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια, ίσως δικαιολογεί κάποια αποζημίωση για χαμένες ή καθυστερημένες βαλίτσες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *