Το πιο χαριτωμένο Airbus A320 που είδατε ποτέ!

Brussels Airlines - Τεντέν
Φωτ: Βrussels Airlines

Η Brussels Airlines ανέβασε ψηλά τον πήχη της εξωτερικής διακόσμησης αεροπλάνων, παρουσιάζοντας ένα Airbus A320 με εντυπωσιακό livery αφιερωμένο στον Τεντέν. Η φιλοτέχνηση του αεροπλάνου πραγματοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη βαφέα αεροπλάνων Andre Eisele, ο οποίος βασίστηκε στα πρωτότυπα σχέδια του Βέλγου καρτουνίστα Hergé.

Brussels Airlines - Τεντέν 2
Φωτ: Βrussels Airlines

Το μήκους 37 μέτρων Airbus A320 είναι μεταμφιεσμένο σε τεράστιο μαύρο καρχαρία-υποβρύχιο, που μέσα του ταξιδεύουν ο Τεντέν παρέα με τον πιστό του σκύλο Μιλού. Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από την ιστορία «Ο θησαυρός του κόκκινου Ρακάμ» του 1943.

Brussels Airlines - Τεντέν 3
Φωτ: Βrussels Airlines

Όπως αναμενόταν, το αεροσκάφος βαπτίστηκε «Ρακάμ» από την ομώνυμη ιστορία, ενώ η Brussels Airlines έγραψε στην άτρακτό του το μήνυμα «Σας ταξιδεύουμε στην πατρίδα του Τεντέν». Το πανέμορφο livery θα διακοσμεί το Airbus μέχρι και το 2019.

Brussels Airlines - Τεντέν 7
Φωτ: Βrussels Airlines

Για την διεκπεραίωση του δύσκολου πρότζεκτ χρειάστηκαν 1500 εξαντλητικές εργατοώρες. Εκτός από την εξωτερική βαφή, η φιλοτέχνηση συνεχίστηκε στο πρόσθιο τμήμα της καμπίνας επιβατών, δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο.

Brussels Airlines - Τεντέν 4
Φωτ: Βrussels Airlines

Αντί για κάποιο inflight magazine, οι επιβάτες της Brussels Airlines έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν το κόμικ «Ο θησαυρός του κόκκινου Ρακάμ» μεταφρασμένο σε 3 γλώσσες (φλαμανδικά, αγγλικά, γαλλικά).

Brussels Airlines - Τεντέν 6
Φωτ: Βrussels Airlines

Η Brussels Airlines δημοσίευσε το πρόγραμμα πτήσεων του καρχαρία-υποβρυχίου για το ερχόμενο διάστημα, με λύπη διαπιστώσαμε ότι δεν προβλέπεται να δούμε στην Αθήνα το ιπτάμενο έργο τέχνης!

Brussels Airlines - Τεντέν 5
Φωτ: Βrussels Airlines

Αν δεν χορταίνετε να βλέπετε το χαριτωμένο Airbus, δείτε στο παρακάτω βίντεο μερικά στιγμιότυπα από την περίπλοκη διαδικασία της βαφής του:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *