Το κινέζικο κόλπο για δωρεάν φαγητό & ποτό δεν «πιάνει» στη Γερμανία

Σαλόνι Lufthansa στο αεροδρόμιο Μονάχου
Σαλόνι Lufthansa στο αεροδρόμιο Μονάχου - Φωτ: reiseworldtv.de

Όλοι είχαμε εντυπωσιαστεί όταν έγινε γνωστό το κόλπο ενός Κινέζου που κατάφερε να εξασφαλίσει δωρεάν γεύματα για έναν ολόκληρο χρόνο με εισιτήριο Πρώτης Θέσης. Ένας Γερμανός ακολούθησε την ίδια μέθοδο: Αγόρασε ένα εισιτήριο Business Class αξίας 745 ευρώ...

Πιθανότατα θα θυμάστε το κόλπο ενός Κινέζου που κατάφερε να εξασφαλίσει δωρεάν γεύματα για έναν ολόκληρο χρόνο με αεροπορικό εισιτήριο Πρώτης Θέσης, το οποίο εξαργύρωσε στη συνέχεια.

Ένας Γερμανός ακολούθησε την ίδια μέθοδο: Αγόρασε ένα εισιτήριο Business Class αξίας 745 ευρώ για πτήση από Μόναχο προς Ζυρίχη, το οποίο χρησιμοποίησε αποκλειστικά για να έχει πρόσβαση στο Business Lounge της Lufthansa, στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Ο Γερμανός άλλαξε ημερομηνία πτήσης 36 φορές μέσα σε ένα χρόνο, κερδίζοντας ισάριθμες επισκέψεις στο σαλόνι του αεροδρομίου με δωρεάν υπηρεσίες όπως πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, ποτά, σνακ, αίθουσα συνεδριάσεων κλπ.

Μετά από ένα έτος και λίγο πριν παρέλθει η ημερομηνία λήξης του εισιτηρίου, ο πονηρός Γερμανός το εξαργύρωσε και αγόρασε ένα νέο, προκειμένου να επαναλάβει την ίδια μέθοδο και την επόμενη χρονιά.

Πήγε για μαλλί και βγήκε... κουρεμένος!

Όμως οι όροι των Ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών απαγορεύουν την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων αν δεν υπάρχει πρόθεση για ταξίδι, με αυτό το σκεπτικό η Lufthansa χρέωσε τον εν λόγω κύριο 1980 ευρώ, δηλαδή 55 ευρώ για κάθε επίσκεψη στο Business Lounge.

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Μονάχου, το οποίο επιβεβαίωσε την ορθότητα της απόφασης της Lufthansa να χρεώσει τον πανούργο Γερμανό. Τελικά ήταν τυχερός που δεν είχε αγοράσει εισιτήριο Πρώτης Θέσης, σε αυτή την περίπτωση η χρέωση θα ήταν δυσανάλογα μεγάλη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *