Το ισχυρότερο ελικόπτερο στον κόσμο μεταφέρει... αεροπλάνα

Mil Mi-26 εναντίον Bell
Mil Mi-26 εναντίον Bell - Φωτ: gdefon.com

Το Mil Mi-26 δεν είναι ένα τυχαίο ελικόπτερο, είναι το ισχυρότερο ελικόπτερο που κατασκευάστηκε ποτέ! Είναι ρωσικής προέλευσης (πρώην σοβιετικό) και μοιάζει με γιγάντιο κήτος, αν εξαιρέσουμε τους 8 τεράστιους έλικες που κινούνται από 2 πανίσχυρους κινητήρες 10.000 ίππων.

Το Mil Mi-26 χρησιμοποιείται κυρίως από το στρατό για μεταγωγές, όμως έχει βρει χρήσεις και στην πολιτική αεροπορία, για μεταφορές φορτίων, πυρόσβεση, ακόμα και για μεταφορά επιβατών.

Το Mil Mi-26 μεταφέρει αεροπλάνα
Φωτ: Serge Podlesnii

Η τεράστια ισχύς του μοναδικού ελικοπτέρου, του προσδίδει άνεση για μεταφορά ασυνήθιστων φορτίων, όπως πχ ενός... αεροπλάνου και μάλιστα αρκετά μεγάλου μεγέθους.

Πιλοτήριο Mil Mi-26
Φωτ: Julien Moerenhout

Το κλασικό σοβιετικό κόκπιτ του Mil Mi-26 ίσως σας θυμίζει κάτι από Lada, όμως δεν λείπουν τα ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον ακριβή χειρισμό του ελικοπτέρου.

Αμπάρι Mil Mi-26
Φωτ: Daniel Alaerts

Με 56 τόνους μέγιστο βάρος απογείωσης, το Mil Mi-26 μπορεί να μεταφέρει άνετα 22 τόνους cargo στο αχανές αμπάρι του. Μπορεί επίσης να μεταφέρει 63 επιβάτες συν 6 άτομα προσωπικό, σε καμπίνα επιβατών διαμορφωμένη με σειρές 4 θέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *