Δείτε τη διαδικασία βαψίματος του πρώτου Bombardier CS100

Bombardier CS100 - Βάψιμο
Φωτ: Bombardier

Δείτε καρέ-καρέ το βάψιμο του νέου Bombardier CS100, το αεροσκάφος πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία για την παρθενική του πτήση. Το 110 θέσεων αεροσκάφος στενής ατράκτου, διαθέτει μεγαλύτερα παράθυρα, φαρδύτερο διάδρομο και μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο για τις χειραποσκευές.

Το 110 θέσεων αεροσκάφος στενής ατράκτου Bombardier CS100, μόλις ολοκλήρωσε τη διαδικασία του πρώτου βαψίματος και βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την παρθενική του πτήση. Το CS100 είναι το πρώτο αεροσκάφος της σειράς CSeries, σε περίπου 6 μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του μεγαλύτερου CS300, χωρητικότητας 135 θέσεων.

Τα δύο νέα αεροσκάφη της καναδικής εταιρείας βρίσκονται στην ίδια κλάση με τα Boeing 737-600, 737-700, Airbus A318, Airbus A319, και Embraer 195. Σύμφωνα με τη Bombardier, τα αεροσκάφη της σειράς CSeries θα καταναλώνουν 20% λιγότερα καύσιμα από τους ανταγωνιστές τους.

Η οικονομία στα καύσιμα του CS100 επιτυγχάνεται εν μέρει λόγω του μειωμένου βάρους της ατράκτου, η οποία αποτελείται από συνθετικά πολυμερή υλικά.

Bombardier CS100 - Φωτογραφία
Φωτ: Bombardier

Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει από 100 έως 125 επιβάτες αναλόγως τη διάταξη των θέσεων. Κυρίαρχο σχήμα θα είναι η διάταξη 2-3 ώστε να εξαλειφθούν οι «μεσαίες» θέσεις, αφού θα αποτελούν μόλις το 20% του συνόλου. Βέβαια, όπου υπάρχει Business Class, η διάταξη των θέσεων θα είναι 2-2.

Μεγαλύτερα παράθυρα και φαρδύτερος διάδρομος

Ο διάδρομος του CS100 είναι φαρδύτερος για να επιτυγχάνονται καλύτεροι χρόνοι επιβίβασης και αποβίβασης. Μεγαλύτερα είναι επίσης και τα παράθυρα του αεροσκάφους, ώστε να υπάρχει περισσότερο φυσικό φως στην καμπίνα των επιβατών.

Τα ντουλάπια των χειραποσκευών είναι περιστρεφόμενα και μπορούν να δεχθούν αποσκευές μεγάλου όγκου. Τα CSeries παρέχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα χειραποσκευών ανά επιβάτη σε σχέση με τα υπόλοιπα αεροσκάφη στενής ατράκτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *