Σφάλμα αεροπορικής εταιρείας επιτρέπει έως 468€ φθηνότερες πτήσεις

Qantas: Φθηνά εισιτήρια κατά λάθος!
Φωτ: erc.org.au

Ένα τραγικό σφάλμα της Qantas που ανακαλύφθηκε τυχαία, έδωσε την ευκαιρία σε επιτήδειους να ταξιδεύουν φθηνά από και προς την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, σε όλους τους προορισμούς της αυστραλιανής εταιρείας.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη νομοθεσία της Βραζιλίας, η οποία δεν επιτρέπει την έκδοση εισιτηρίων που να περιέχουν ξεχωριστά τον επίναυλο καυσίμων. Όλες οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προσαρμόσει κατάλληλα τις τιμές των ναύλων, οι οποίοι πλέον εμπεριέχουν τον επίναυλο καυσίμων. Δηλαδή, σχεδόν όλες οι εταιρείες...

Η Qantas... ξέχασε να αναπροσαρμόσει τις τιμές των ναύλων

Η Qantas φαίνεται πως ξέχασε να συμπεριλάβει τον επίναυλο καυσίμων στις τιμές των ναύλων. Δεν είναι παράλογο, καθώς η αυστραλιανή εταιρεία δεν εκτελεί δρομολόγια στη Βραζιλία. Αυτό δεν εμπόδισε τους επιτήδειους να αγοράζουν εισιτήρια της Qantas μέσω βραζιλιάνικων online ταξιδιωτικών πρακτορείων, όπως το expedia.com.br.

Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα μεταξύ των «επαγγελματιών» ταξιδιωτών, ήταν πλέον κοινό μυστικό ότι μπορούσαν μέσω Βραζιλίας να εκδώσουν εισιτήρια για Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, φθηνότερα κατά 400-500 ευρώ.

Επιτήδειοι αγοράζουν αεροπορικά εισιτήρια της Qantas μέσω βραζιλιάνικων online ταξιδιωτικών πρακτορείων

Το πάρτι με τις φθηνές τιμές από Ηνωμένες Πολιτείες για Αυστραλία τελείωσε στις 31 Αυγούστου. Eνάμιση μήνα μετά τη δημοσίευση του θέματος από το μπλογκ first2board.com, η Qantas έσπευσε να αναπροσαρμόσει τις τιμές των ναύλων, διορθώνοντας το λάθος της.

Το σφάλμα παραμένει στις πτήσεις από Ελλάδα

Και πάλι, οι πτήσεις που αφορούν την Ελλάδα εξακολουθούν να τιμολογούνται με λάθος τρόπο. Αν και η Qantas δεν εκτελεί δρομολόγια στη χώρα μας, έχει συνάψει συνεργασία με την Emirates για πτήσεις κοινού κωδικού.

Ανακαλύψαμε ότι σε όλες τις πτήσεις της Emirates με προορισμό την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, εκεί δηλαδή που χρησιμοποιούνται αεροσκάφη της Qantas, οι τιμές είναι αρκετά φθηνότερες για κρατήσεις μέσω Βραζιλίας.

Βέβαια, μετά τη δημοσίευση του θέματος στο inFlight.gr, είναι θέμα χρόνου η διόρθωση του σφάλματος στις μηχανές κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων.

Δείτε μερικά παραδείγματα κρατήσεων που πραγματοποιήσαμε μέσω της βραζιλιάνικης ιστοσελίδας expedia.com.br και της αντίστοιχης ελληνικής petas.gr. Οι δοκιμές αφορούν ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες με αεροπορικές εταιρείες αντίστοιχης κλάσης.

Είναι θέμα χρόνου η διόρθωση του σφάλματος στις μηχανές κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων


Σίδνεϊ - 427 ευρώ φθηνότερα

Το ταξίδι Αθήνα - Σίδνεϊ με επιστροφή κοστίζει 3013 Ρεάλ Βραζιλίας, περίπου 976 ευρώ με την ισοτιμία που ισχύει σήμερα. Αν αγοράσουμε ένα αντίστοιχο ταξίδι από Ελλάδα για τις ίδιες ημερομηνίες πληρώνουμε 1403 ευρώ, δηλαδή 427 ευρώ περισσότερα.

Μελβούρνη - 427 ευρώ φθηνότερα

Το ταξίδι Αθήνα - Μελβούρνη με επιστροφή κοστίζει 2983 Ρεάλ Βραζιλίας, περίπου 966 ευρώ. Αν αγοράσουμε ένα αντίστοιχο ταξίδι από Ελλάδα πληρώνουμε 1393 ευρώ, και πάλι 427 ευρώ περισσότερα σε σχέση με τη Βραζιλία.

Χόμπαρτ (Τασμανία) - 468 ευρώ φθηνότερα

Το ταξίδι Αθήνα - Χόμπαρτ με επιστροφή κοστίζει 3399 Ρεάλ Βραζιλίας, περίπου 1101 ευρώ. Αν αγοράσουμε ένα αντίστοιχο ταξίδι από Ελλάδα πληρώνουμε 1569 ευρώ, δηλαδή 468 ευρώ περισσότερα.

Καμπέρα - 463 ευρώ φθηνότερα

Το ταξίδι Αθήνα - Καμπέρα με επιστροφή κοστίζει 3481 Ρεάλ Βραζιλίας, περίπου 1128 ευρώ. Αν αγοράσουμε ένα αντίστοιχο ταξίδι από Ελλάδα πληρώνουμε 1591 ευρώ, περίπου 463 ευρώ παραπάνω.

Μπρισμπέιν - 359 ευρώ φθηνότερα

Το ταξίδι Αθήνα - Μπρισμπέιν με επιστροφή κοστίζει 3029 Ρεάλ Βραζιλίας, περίπου 981 ευρώ. Αν αγοράσουμε ένα αντίστοιχο ταξίδι από Ελλάδα πληρώνουμε 1340 ευρώ, περίπου 359 ευρώ περισσότερα.

2 Σχόλια

    • Η Qantas συνεργάζεται με την Emirates σε πτήσεις κοινού κωδικού. Αν παρατηρήσετε στα παραδείγματα που παραθέτουμε, όλες οι πτήσεις ξεκινούν από την Αθήνα με πτήσεις της Emirates. Υποθέτω ότι το πρόβλημα με τον επίναυλο καυσίμων αφορά μόνο το σκέλος Ντουμπάι - Αυστραλία, χωρίς να είμαι και σίγουρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *