Βίντεο: Η Σάμος μέσα από το πιλοτήριο ενός Airbus A320

Προσγείωση / απογείωση Airbus στη Σάμο
Φωτ: Christoph Urach

Ο δόκιμος πιλότος της Air Berlin Christoph Urach επισκέφτηκε το περασμένο καλοκαίρι τη Σάμο με Airbus A320. Πρόσφατα, ανέβασε στο YouTube ένα όμορφο βίντεο από την προσέγγιση, την προσγείωση και την απογείωση στο αεροδρόμιο του νησιού.

Το Airbus είχε αφετηρία το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου. Το βίντεο ξεκινάει με προσέγγιση εξ′ όψεως από Βορρά, ενώ ακολουθεί η προσγείωση στο αεροδρόμιο Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος».

Το καλύτερο κομμάτι ο πιλότος μας το φύλαξε για το τέλος, το αεροσκάφος της Air Berlin αναχωρεί με το τελευταίο φως της ημέρας. Οι ακτογραμμές της Σάμου λάμπουν με ένα παράξενο φως και ο ορίζοντας είναι έντονα χρωματισμένος με αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου. Μαγεία!

2 Σχόλια

  • Πολύ καλό βίντεο και πολύ καλή προσγείωση, σίγουρα ο πιλότος έχει ξανάρθει πολλές φορές γιατί η προσγείωση στον 09 δεν είναι ότι πιο εύκολο. Όσο αφορά το βίντεο το νιώθω λίγο να τρέχει παραπάνω από το κανονικό ή είναι ιδέα μου; Ειδικά στην απογείωση το βλέπεις λες και είναι F16. Μάλλον το frame του βίντεο το έχουν τρέξει.

    • Τα Aviation Videos τις περισσότερες φορές είναι στην ουσία Timelapse δημιουργημένα από τα frames του αυθεντικού video. Η πιο συνηθισμένη ταχύτητα είναι 4x, σπανιότερα βλέπουμε και 8x.

      Ο λόγος είναι πως σε κανονική ταχύτητα ο θεατής βαριέται γρήγορα. Σε fast forward υπάρχει το πλεονέκτημα ότι εναλλάσσονται πολύ γρήγορα τα τοπία, ενώ ο θεατής βλέπει ολόκληρη τη διαδικασία προσέγγισης / προσγείωσης μέσα σε μόλις 2-3 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *