Πώς να προστατέψετε προσωπικά αντικείμενα αξίας στο αεροπλάνο

Πολύτιμα αντικείμενα
Φωτ: shophex.com

Οι τελευταίοι επιβάτες μιας πτήσης δύσκολα θα βρουν κενή θέση για τις χειραποσκευές τους, αναγκαστικά θα πρέπει να τις παραδώσουν για τσεκάρισμα και μεταφορά στο αμπάρι του αεροπλάνου. Πώς μπορούν οι επιβάτες να προστατέψουν προσωπικά αντικείμενα αξίας από τυχόν φθορά, κλοπή ή απώλεια;

Gate-check χειραποσκευής

Είναι παρατηρημένο ότι όσο αυξάνονται οι χρεώσεις των παραδιδόμενων αποσκευών, τόσο γεμίζουν ασφυκτικά τα ντουλάπια των χειραποσκευών στα αεροσκάφη. Οι τελευταίοι επιβάτες μιας πτήσης δύσκολα θα βρουν κενή θέση για τις χειραποσκευές τους, αναγκαστικά θα πρέπει να τις παραδώσουν για τσεκάρισμα και μεταφορά στο αμπάρι του αεροπλάνου.

Η παράδοση των χειραποσκευών είναι δωρεάν και γίνεται στην πύλη του αεροδρομίου ή στο αεροσκάφος, ενώ η παραλαβή γίνεται από τον ιμάντα αποσκευών του αεροδρομίου προορισμού.

Κίνδυνοι

  • Φθορά - Ο κίνδυνος φθοράς είναι αυξημένος για τις αποσκευές που παραδίδονται στην πύλη του αεροδρομίου ή στο αεροσκάφος, καθώς δεν ακολουθούνται πάντα οι προβλεπόμενες διαδικασίες διαχείρισης των αποσκευών. Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και θα καταλάβετε τι εννοούμε.
  • Κλοπή - Αρκετά αυξημένος είναι επίσης ο κίνδυνος κλοπής. Αν υπάρχει κάποιος «ποντικός» στο αεροδρόμιο, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να «ξαφρίσει» τις παραδιδόμενες χειραποσκευές, επειδή συνήθως περιέχουν αντικείμενα αξίας.
  • Απώλεια - Θεωρητικά, ο κίνδυνος απώλειας μιας παραδιδόμενης χειραποσκευής είναι μικρότερος σε σχέση με τις κανονικές αποσκευές. Όμως η απώλεια μιας χειραποσκευής μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους επιβάτες, όταν περιέχει αντικείμενα μεγάλης αξίας ή υψηλής αναγκαιότητας, κάποιες φορές αναντικατάστατα.

Η λύση

Σίγουρα υπάρχουν κάποιες κατηγορίες αντικειμένων που πιθανώς δεν θα θέλατε να αποχωριστείτε:

  • Φάρμακα
  • Κοσμήματα
  • Tablet / Laptop
  • Φωτογραφική μηχανή
  • Σημαντικά έγγραφα
  • Κλειδιά σπιτιού / αυτοκινήτου

Τοποθετήστε τα απολύτως απαραίτητα αντικείμενα σε μια μικρή τσάντα μέσα στη χειραποσκευή σας. Αν σας ζητηθεί να παραδώσετε τη χειραποσκευή, φροντίστε να κρατήσετε τη μικρή τσάντα κοντά σας και στη συνέχεια να την τοποθετήσετε κάτω από το μπροστινό κάθισμα, ή σε κάποια άλλη θέση που να μπορείτε να την επιβλέπετε.

Μια τόσο απλή μέθοδος, που όμως θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *