Πώς να επιλέξετε την τέλεια βαλίτσα για ταξίδι με αεροπλάνο

Βαλίτσα στο αεροδρόμιο
Φωτ: Today.com

Δείτε 5 απλούς κανόνες για την επιλογή μιας τέλειας βαλίτσας, που να «γλιστράει» με ευκολία ανάμεσα στους ιμάντες των αεροδρομίων και τα αμπάρια των αεροπλάνων.

Όταν επιλέγουμε βαλίτσα για αεροπορικό ταξίδι, συνήθως θέτουμε διάφορα κριτήρια που έχουν να κάνουν με το μέγεθος, το βάρος, το χρώμα, το ντιζάιν, την ποιότητα ή την τιμή. Κανείς δεν σκέφτεται τις ιδιαιτερότητες των συστημάτων διαχείρισης αποσκευών στα αεροδρόμια, ώστε να τις συμπεριλάβει στα κριτήρια του.

Το περιοδικό Condé Nast Traveler συνεργάστηκε με τον Ζακ, ο οποίος εργάζεται στο τμήμα διαχείρισης αποσκευών ενός μεγάλου αμερικανικού αεροδρομίου, προκειμένου να καταλήξουν σε 5 απλούς κανόνες για την επιλογή μιας τέλειας βαλίτσας, που να «γλιστράει» με ευκολία ανάμεσα στους ιμάντες των αεροδρομίων και τα αμπάρια των αεροπλάνων.

1. Να έχει χειρολαβή και στο κάτω μέρος

Μια χειρολαβή στο κάτω μέρος της βαλίτσας, επιτρέπει στον υπάλληλο του αεροδρομίου να την πιάσει σωστά, προκειμένου να την τοποθετήσει σε κάποιο αναβατόριο ή στο αμπάρι του αεροπλάνου. Αυτό συνεπάγεται λιγότερα χτυπήματα για τη βαλίτσα σας.

2. Να έχει αρκετές εσωτερικές θήκες ή να είναι πάντα εντελώς γεμάτη

Φροντίστε η βαλίτσα σας να έχει αρκετά εσωτερικά χωρίσματα, ώστε να συγκρατούν τα αντικείμενα στο εσωτερικό της. Αλλιώς, φροντίστε το μέγεθός της να είναι τέτοιο, που να διατηρείται πάντα ασφυκτικά γεμάτη. Είναι κρίσιμο τα αντικείμενα μέσα στη βαλίτσα να μη μπορούν να μετακινηθούν, για την αποφυγή ζημιών.

3. Να έχει οπωσδήποτε 4 ροδάκια

Ένας υπάλληλος αεροδρομίου δε μπαίνει ποτέ στη διαδικασία να σύρει μια βαλίτσα. Αν η βαλίτσα έχει 4 ροδάκια και μπορεί να τσουλήσει από μόνη της, απλά τη σπρώχνει προς το μέρος του συναδέλφου του. Αν όχι, τότε προτιμάει να την πετάξει στον αέρα για να κερδίσει χρόνο.

4. Να μην κρέμονται ετικέτες με λουράκια ή κορδόνια

Κάθε λουράκι ή κορδόνι που προεξέχει από την αποσκευή σας, είναι πιθανό να κολλήσει σε κάποιον ιμάντα και να δημιουργηθεί πρόβλημα. Φροντίστε η όποια ετικέτα να είναι ενσωματωμένη στη βαλίτσα σας και να μην κρέμεται. Αν υπάρχει σοβαρός λόγος για να μεταφέρετε αποσκευή με λουριά, τυλίξτε την με σελοφάν.

5. Να είστε προετοιμασμένοι για... βρώμικες καταστάσεις

Ο υπάλληλος του αεροδρομίου αντιμετωπίζει κάθε αποσκευή με τον ίδιο τρόπο, δεν πρόκειται να φορέσει καθαρά γάντια προκειμένου να μη λερώσει την ολοκαίνουρια Louis Vuitton βαλίτσα σας. Να είστε προετοιμασμένοι για... βρώμικες καταστάσεις μετά από ένα αεροπορικό ταξίδι, αν θέλετε να προστατέψετε την εμφάνιση της πολύτιμης αποσκευής σας, υπάρχει πάντα η λύση του ειδικού σελοφάν.

Τώρα που γνωρίζετε τα επιπλέον κριτήρια για μια τέλεια βαλίτσα, ήρθε η ώρα να δείτε τη συλλογή του Bagz.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *