Πτήση στα όρια του διαστήματος με μαχητικό MiG-29 Fulcrum

MiG-29 Fulcrum
Φωτ: Artur Sarkysian

Πώς καταφέρνει το ρωσικό μαχητικό MiG-29 Fulcrum να πετάξει ψηλότερα από το κλασικό MiG-29 και από κάθε άλλο πετούμενο μέσο, εκτός από αυτά που μεταφέρουν αστροναύτες;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι σχετικά απλή: Με υπερηχητική ταχύτητα σχεδόν 2 Mach και ρυθμό ανύψωσης έως 330 m/s, το μαχητικό MiG-29 Fulcrum κινείται ακολουθώντας τροχιά... βαλλιστικού πυραύλου!

Πτήση στα όρια του διαστήματος
Φωτ: Artur Sarkysian

Το φημισμένο ρωσικό μαχητικό δεν καταφέρνει στ' αλήθεια να αγγίξει τα όρια του διαστήματος, που οριοθετούνται σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης. Έχει όμως την ικανότητα -ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν- να φτάνει σε ύψος 20-22 χιλιομέτρων, το οποίο είναι εξίσου εντυπωσιακό. Από αυτό το ύψος διακρίνεται ξεκάθαρα η καμπυλότητα της γης και η θέα κόβει την ανάσα.

MiG-29
Φωτ: Artur Sarkysian

Η εταιρεία MigFlug τοποθέτησε κάμερες GoPro στην εξωτερική επιφάνεια ενός διθέσιου MiG-29 Fulcrum, με τρόπο που να αντέχουν σε ταχύτητες μέχρι 2450 χλμ/ώρα και δυνάμεις μέχρι 9G! Από το υλικό που προέκυψε δημιουργήθηκε ένα εντυπωσιακό βίντεο, που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί! Απολαύστε το:

Το MiG-29 Fulcrum είναι ίσως το μοναδικό μαχητικό αεροσκάφος που προσφέρεται για χρήση από πολίτες. H υπερηχητική πτήση στα «όρια του διαστήματος» πραγματοποιείται από το Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας, έχει διάρκεια 50 λεπτά και κοστίζει 16.500 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *