Ποτά στο αεροπλάνο
Φωτ: Skymax / HO

Ποιο ποτό έχει την καλύτερη γεύση στα 38.000 πόδια;

Είναι γνωστό πως η γεύση των φαγητών και ποτών εξασθενεί σε μια πτήση. Αυτό που ίσως δεν ξέρατε, είναι ότι υπάρχει μια γεύση που παραμένει αναλλοίωτη ακόμη και στα 38.000 πόδια. Δείτε ποιο ποτό αξίζει να επιλέξετε, την επόμενη φορά που θα περάσει από δίπλα σας η αεροσυνοδός με το τρόλεϊ σερβιρίσματος.

Έχετε παρατηρήσει στο αεροπλάνο πόσοι επιβάτες παραγγέλνουν Bloody Mary μόλις σβήσει η ένδειξη για τις ζώνες ασφαλείας; Αν τους ρωτήσετε, θα σας απαντήσουν ότι πίνουν πολύ σπάνια αυτό το ποτό στην καθημερινή τους ζωή. Γιατί όμως επιλέγουν να πιουν τοματόζουμο σε μια πτήση;

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης προσπάθησε να εξηγήσει επιστημονικά αυτό που γνωρίζει εμπειρικά ο απλός αεροπορικός ταξιδιώτης.

Η έρευνα

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, στην καμπίνα επιβατών ενός αεροπλάνου επικρατεί θόρυβος περίπου 80 έως 85 ντεσιμπέλ, ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα υψηλά επίπεδα θορύβου μπορούν να επηρεάσουν την αντίληψη των ανθρώπων για τη γεύση, με εξαίρεση την χαρακτηριστική νοστιμιά της τομάτας.

Κοκτέιλ Bloody Mary
Bloody Mary στο αεροπλάνο - Φωτ: skyscrapercity.com

Η νοστιμιά (ουμάμι) της τομάτας είναι από τις λίγες γεύσεις που αντιλαμβανόμαστε σωστά, ανεξαρτήτως του επιπέδου θορύβου που επικρατεί στο χώρο. Όταν όλες οι γεύσεις μοιάζουν «ξεθωριασμένες» στα 38.000 πόδια, ένα ποτό με βάση το τοματόζουμο διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτη την φρεσκάδα του.

Τώρα γνωρίζετε τι ποτό να επιλέξετε, την επόμενη φορά που θα περάσει από δίπλα σας η αεροσυνοδός με το τρόλεϊ σερβιρίσματος...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *