Πικ νικ στο αεροπλάνο: Η νέα μόδα

Αεροδρόμιο Χίθροου: Πικ νικ στο αεροπλάνο με φαγητό από το εστιατόριο Plane Food
Αεροδρόμιο Χίθροου: Πικ νικ στο αεροπλάνο με φαγητό από το εστιατόριο Plane Food - Φωτ: Daniel Hambury/Stella Pictures

Καθώς το φαγητό των αεροπορικών εταιρειών -ιδίως στην Οικονομική Θέση- απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο, υπάρχει ένα αυξανόμενο κύμα επιβατών που επιλέγουν να μεταφέρουν φαγητό από το σπίτι, προκειμένου να δειπνήσουν στο αεροπλάνο εν είδει πικ νικ.

Παρότι δεν είναι άσχημη ιδέα, στην εφαρμογή της προκύπτουν ορισμένα προβλήματα:

  • Περιορισμοί ελέγχου ασφαλείας - Οι επιλογές φαγητού είναι περιορισμένες λόγω των αυστηρών κανόνων του ελέγχου ασφαλείας. Υγρά και τζελ πρέπει να μεταφέρονται σε ξεχωριστό διάφανο σακουλάκι, σε πολύ μικρές ποσότητες.
  • Όχι έγκαιρη κατανάλωση - Αναγκαστικά το φαγητό θα πρέπει να έχει παρασκευαστεί αρκετές ώρες πριν καταναλωθεί, με πιθανή αρνητική επίδραση στη γεύση του.
  • Εξασθένηση γεύσης στα 35.000 πόδια - Το σπιτικό φαγητό δεν είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να παραμένει γευστικό στα 35.000 πόδια, όταν τα αισθητήρια γεύσης και όσφρησης των επιβατών είναι εξασθενημένα.

Έτοιμα γεύματα σε συσκευασία πικ νικ

Λύση στα παραπάνω προβλήματα, δίνουν κάποια εστιατόρια αεροδρομίων παρέχοντας έτοιμα γεύματα σε πακέτο, ειδικά σχεδιασμένα για κατανάλωση στο αεροπλάνο. Αφού περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας και λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα γεύμα σε συσκευασία πικ νικ.

Αεροδρόμιο Χίθροου: Γεύμα πικ νικ από το SeaFood Bar
Αεροδρόμιο Χίθροου: Γεύμα πικ νικ από το SeaFood Bar - Φωτ: dailymail.co.uk

Το αεροδρόμιο Χίθροου πρωτοπορεί στο συγκεκριμένο τομέα, η πλειοψηφία των καταστημάτων στα τέρμιναλ του αεροδρομίου παρέχει γεύματα πικ νικ σε ειδική συσκευασία που τα διατηρεί δροσερά ή ζεστά.

Το πακέτο συνήθως περιλαμβάνει ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλύκισμα, ενώ οι τιμές κυμαίνονται από 15 μέχρι 35 ευρώ, ανάλογα με το είδος του φαγητού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *