Πετώντας με το τελευταίο Boeing 747-100

Το τελευταίο Boeing 747-100
Φωτ: Timo Soyke

Το Boeing 747-100 της Iran Air βρίσκεται στην ενεργό δράση εδώ και 34,5 χρόνια. Είναι το τελευταίο της σειράς του που εκτελεί ακόμη πτήσεις, ένα ιπτάμενο μουσείο των 747's...

Αν και το αεροσκάφος εξωτερικά φαίνεται αρκετά καλά συντηρημένο, στο εσωτερικό τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το σαλόνι Οικονομικής Θέσης είναι σε άθλια κατάσταση, ιδίως οι πλάτες των καθισμάτων έχουν λιώσει από την πολυετή χρήση.

Οικονομική θέση
Φωτ: AirClips
Φωτ: AirClips
Φωτ: AirClips

Η Iran Air δυσκολεύεται αρκετά στο να γεμίσει με επιβάτες τα απαρχαιωμένα 747 της. Γιατί άραγε;

Σαν αποτέλεσμα, το πίσω μέρος των αεροσκαφών χρησιμοποιείται σπανιότερα, ενώ παραμένει κενό σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Πρώτη θέση
Φωτ: AirClips

Οι λιγοστοί επιβάτες Διακεκριμένης Θέσης απολαμβάνουν σημαντικά καλύτερες υπηρεσίες σε σχέση με την Οικονομική Θέση, σε μια αρκετά πιο «ανθρώπινη» καμπίνα επιβατών.

Πιλοτήριο - Boeing 747-100
Φωτ: Mehrad Watson

Το πιλοτήριο διατηρείται ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί να μην έχει μεγάλες οθόνες και ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως τα σύγχρονα αεροσκάφη, όμως μοιάζει καλοσυντηρημένο.

Μην αφήσετε αυτή την εικόνα να σας ξεγελάσει, δείτε την αμέσως επόμενη φωτογραφία...

Όργανα ελέγχου
Φωτ: AirClips

Με μια προσεκτική ματιά στο πιλοτήριο, διαπιστώνουμε ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περιμέναμε από ένα ιπτάμενο μεταφορικό μέσο, υπεύθυνο για την ασφάλεια εκατοντάδων επιβατών.

Iran Air
Φωτ: Mehdi Nazarinia

Το Boeing 747-100 δεν είναι το μοναδικό 747 «παλαιάς κοπής» στο στόλο της Iran Air. Υπάρχουν ακόμη 4 Boeing 747-Sp, 3 Boeing 747-200 και 1 Boeing 747-200F που εκτελούν τα μακρινά δρομολόγια της εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *