Πάρκινγκ αεροδρομίου: Κοστίζει φθηνότερα να παρκάρεις... αεροπλάνο

Πάρκινγκ αεροδρομίου
Φωτ: planetalkinglive.com

Όταν ένας βρετανός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι είναι φθηνότερο να παρκάρεις ένα αεροπλάνο στο Heathrow σε σχέση με ένα αυτοκίνητο, το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε ήταν ότι αποκλείεται να ισχύει κάτι αντίστοιχο σε οποιοδήποτε ελληνικό αεροδρόμιο. Τελικά πέσαμε έξω, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κοστίζει φθηνότερα να παρκάρεις ένα ελαφρύ αεροπλάνο κι ας είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από ένα αυτοκίνητο.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των κεντρικών αεροδρομίων, είναι οι υψηλές χρεώσεις στα πάρκινγκ Ι.Χ. αυτοκινήτων. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις κοστίζει φθηνότερα να παρκάρεις ένα... αεροπλάνο, σε σχέση με το αμάξι σου.

Φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε κάποιο Airbus ή Boeing, όμως ένα ελαφρύ αεροσκάφος 4-6 θέσεων με άνοιγμα φτερών από 10 έως 12 μέτρα, μπορεί να πληρώνει λιγότερα τέλη για παρκάρισμα στο χώρο του αεροδρομίου, ενώ καταλαμβάνει πολλαπλάσιο χώρο.

Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αντιπαραβάλαμε στο inFlight.gr τις χρεώσεις του αεροδρομίου Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το παρκάρισμα ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου, σε σχέση με τα τέλη στάθμευσης ενός τυπικού αεροσκάφους 6 θέσεων, με μέγιστο βάρος απογείωσης 2 τόνους. Δείτε τι βρήκαμε:

Χρόνος στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκίνητο Ελαφρύ αεροπλάνο
2 ώρες 6,50€ 3€
6 ώρες 10€ - 15€ 5,88€
12 ώρες 10€ - 20€ 10,20€
24 ώρες 10€ - 20€ 15,24€
48 ώρες 17€ - 35€ 28,92€

Παρατηρούμε ότι για σύντομο χρονικό διάστημα, κοστίζουν αισθητά φθηνότερα τα τέλη παρκαρίσματος του αεροπλάνου. Όσο μεγαλώνει η διάρκεια στάθμευσης, η χρέωση για το Ι.Χ. αυτοκίνητο γίνεται οικονομικότερη, αρκεί να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονική κράτηση και να εκμεταλλευτείτε τα εκπτωτικά προγράμματα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *