Πτήση Swiss
Φωτ: jorgetoei.deviantart.com

1,2 εκατ. δολάρια «εξαφανίστηκαν» από αεροσκάφος της Swiss

Ιδέα δεν είχαν ότι συνταξίδευαν παρέα με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, οι επιβάτες πτήσης από Ζυρίχη προς Νέα Υόρκη. Όταν τα χρήματα έφτασαν στον προορισμό τους, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια!

Στις 24 Ιουνίου, οι επιβάτες της πτήσης από Ζυρίχη προς Νέα Υόρκη δεν είχαν ιδέα ότι συνταξίδευαν παρέα με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Στην «κοιλιά» του αεροσκάφους της Swiss, είχε φορτωθεί ένα κοντέινερ γεμάτο χαρτονομίσματα.

Μια αμερικανική τράπεζα έστειλε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από το υποκατάστημα της στην Ελβετία, πίσω στα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη. Αυτού του είδους οι μετακινήσεις γίνονται αρκετά συχνά, μεγάλα χρηματικά ποσά διακινούνται με επιβατικές πτήσεις κάτω από ένα πέπλο μυστικότητας.

Τα λεφτά «έκαναν φτερά»

Κανείς δεν κατάλαβε ότι λείπουν χρήματα, ώσπου το κοντέινερ έφτασε στον προορισμό του. Μόλις ξεκίνησαν την καταμέτρηση οι υπεύθυνοι της τράπεζας, διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί όλα τα χρήματα από ένα ασφαλές κουτί, που υπήρχε μέσα στο μεγαλύτερο κοντέινερ. Περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια είχαν «κάνει φτερά» χωρίς να το αντιληφθεί κανείς.

Εύλογη απορία, σε ποια φάση του ταξιδιού πραγματοποιήθηκε η κλοπή. Κάποιοι εικάζουν ότι τα χρήματα αφαιρέθηκαν πριν την φόρτωση τους στο αεροσκάφος, ή λίγο πριν την απογείωση. Οι αρχές διεξάγουν έρευνες, ανακρίνοντας όλο το προσωπικό που θα μπορούσε να έχει οποιουδήποτε είδους πρόσβαση στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *