Ο γύρος του κόσμου με μονοκινητήριο αεροσκάφος
Φωτ: illawarramercury.com.au

19χρονος ολοκλήρωσε το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο Cirrus SR22

Ο 19χρονος Ράιαν Κάμπελ ολοκλήρωσε στις 7 Σεπτεμβρίου 2013 το γύρο του κόσμου με ένα ειδικά διαμορφωμένο μονοκινητήριο Cirrus SR22, τερματίζοντας στο σημείο απ'όπου είχε ξεκινήσει τον άθλο του 70 ημέρες νωρίτερα. Ο νεαρός πιλότος από τη Μεριμπούλα της Αυστραλίας ολοκλήρωσε ένα επικό ταξίδι 44.448 χιλιομέτρων και 200 ωρών πτήσης, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποίησε 34 στάσεις σε 15 διαφορετικές χώρες.

Ο Ράιαν Κάμπελ ήταν ήδη από 15 χρόνων ο νεότερος πιλότος της Αυστραλίας, ενώ μόλις συμπλήρωσε τα 18 χρόνια κατάφερε να γίνει επαγγελματίας πιλότος. Αυτό το καλοκαίρι, με χορηγία της Αυστραλιανής Γεωγραφικής Κοινότητας ο Ράιαν Κάμπελ κυνήγησε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, όντας ο νεότερος πιλότος που πραγματοποίησε το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Το ταξίδι

Σύμφωνα με το νεαρό πιλότο, το ταξίδι ήταν άκρως εντυπωσιακό, σχεδόν σουρεαλιστικό. Πέρασε πάνω από ερήμους, παγετώνες, ωκεανούς και ηφαίστεια. Κατάφερε ακόμη να δει τους καταρράκτες του Νιαγάρα από ψηλά, ήταν μια μαγική σκηνή!

Ο νεότερος πιλότος στον γύρο του κόσμου
Φωτ: illawarramercury.com.au

Το ταξίδι είχε επίσης αρκετές δυσκολίες, τις οποίες ο Ράιαν κατάφερε να ξεπεράσει με την υποστήριξη άγνωστων ανθρώπων που είχαν ενημερωθεί μέσω διαδικτύου για την προσπάθειά του.

Η δυσκολότερη στιγμή ήταν όταν διέσχιζε τον Ειρηνικό ωκεανό, στο τμήμα από τη Χαβάη μέχρι την Καλιφόρνια. Η διάρκεια της πτήσης ήταν 13 ώρες, ενώ το αεροσκάφος μπορούσε να πετάξει μέχρι 15 ώρες χωρίς στάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *