Ο γύρος του κόσμου με λιγότερα από 1000€

Ο γύρος του κόσμου
Φωτ: cathaypacific.com

Ένα ταξίδι όνειρο για πολλούς είναι ο γύρος του κόσμου. Κάπως όπως το ταξίδι του Φιλέα Φογκ, μόνο που το δεύτερο συνθετικό του τίτλου σ’ αυτή την περίπτωση δεν είναι «σε 80 ημέρες» αλλά «με €777 ευρώ».

Τα ταξίδια αυτού του τύπου έχουν γίνει μόδα στο εξωτερικό, και ιδιαίτερα σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία. Πολλές αεροπορικές εταιρίες ή συμμαχίες αεροπορικών εταιριών προσφέρουν εισιτήρια για τον γύρω του κόσμου με σημαντικές εκπτώσεις και με διάφορους τρόπους υπολογισμού του κόστους, όπως ο αριθμός των ενδιάμεσων στάσεων, ή τα συνολικά μίλια.

Υπάρχουν επίσης και πολλά γραφεία που συνδυάζουν πτήσεις και προσφέρουν πακέτα πτήσεων που φέρνουν βόλτα την υδρόγειο. Οι τιμές, όμως, κυμαίνονται στην καλύτερη περίπτωση στα €1200 - €1500 με ελάχιστες ενδιάμεσες στάσεις (δείτε εδώ παραδείγματα)

Έτσι, η μόνη λύση του ονειροπόλου αλλά φτωχού ταξιδιώτη είναι η προσωπική αναζήτηση διαδρομής μέσω των διάφορων μηχανών αναζήτησης ναύλων. Η υπομονή και η επιμονή πραγματικά μπορεί να ανταμείψει γενναιόδωρα τον συστηματικό ταξιδιώτη και εδώ είναι η απόδειξη. Ένα ταξίδι γύρω από τον κόσμο με μόλις €777.

Υπάρχουν φθηνοί ναύλοι από την Ελλάδα προς την Σιγκαπούρη, με μόλις €160 για απλή μετάβαση (ή €308 για ταξίδι επιστροφής). Ξεκινάμε λοιπόν το ταξίδι μας με Scoot στις 20/1/2018.
Αθήνα - Σιγκαπούρη

Στις 24/1/2018 πετάμε από Σιγκαπούρη για Πεκίνο με την Air Asia €101:
Σιγκαπούρη - Πεκίνο

Στις 26/1/2018 από Πεκίνο για Σαν Φρανσίσκο με €326 με Cathay Pacific:
Πεκίνο - Σαν Φρανσίσκο

Και στις 31/1/2018 πετάμε για Βαρκελώνη, όπου θα μείνουμε μία νύχτα και στη συνέχεια για Αθήνα με €190:
Λος Άντζελες - Αθήνα

Το σύνολο είναι λοιπόν:

1. Αθήνα – Σιγκαπούρη €160
2. Σιγκαπούρη – Πεκίνο €101
3. Πεκίνο – Σαν Φρανσίσκο €326
4. Λος Άντζελες – Βαρκελώνη – Αθήνα €190
Σύνολο €777

Αυτό το ταξίδι περιέχει δώδεκα διανυκτερεύσεις, τρεις ηπείρους, εβδομήντα εννέα ώρες πτήσης και πέντε σταθμούς. Την Σιγκαπούρη όπου θα μείνουμε 4 ημέρες, το Πεκίνο όπου θα μείνουμε 2 ημέρες, το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες όπου θα μείνουμε συνολικά 5 ημέρες (και θα μεταβούμε από την μία πόλη στην άλλη με μέσο μεταφοράς ξηράς) και τέλος την Βαρκελώνη όπου θα μείνουμε 1 ημέρα.

Μπορεί το €777 να ακούγεται ως ένα μεγάλο ποσό, αλλά δεν είναι, καθώς ο κοντινότερος προορισμός από τους παραπάνω είναι η Βαρκελώνη, για την οποία το εισιτήριο κοστίζει τώρα τον χειμώνα €110 περίπου. Το κόστος δε για τους υπόλοιπους σταθμούς κυμαίνεται μεταξύ €300 και €700. Αν επισκεπτόμασταν τον κάθε ένα προορισμό ξεχωριστά, δηλαδή Βαρκελώνη, Σιγκαπούρη, Πεκίνο, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες (μαζί), θα πληρώναμε κατ’ ελάχιστο €1400. Είναι, λοιπόν, σαν να γλιτώνουμε για κάθε ταξίδι τον έναν κλάδο (της επιστροφής) και ακόμα φθηνότερα! Πέραν τούτου με ένα ταξίδι κερδίζουμε και αρκετές ώρες πτήσεις, αφού ταξιδεύουμε στη μία κατεύθυνση της υδρογείου μόνο. Τέλος, υπάρχει πάντα και το στοιχείο του ρομαντικού ονείρου, να κάνει κανείς τον γύρο του κόσμου.

Πάρις Τσαχουρίδης
Αναλυτής Συστημάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *