Οι ηρωίδες αεροσυνοδοί της μοιραίας πτήσης 214

Αεροσυνοδοί πτήσης 214
Φωτ: nbcnews.com

Τιμές ήρωα επιφύλαξε ο κόσμος στις αεροσυνοδούς της μοιραίας πτήσης 214, που συνετρίβη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Οι αεροσυνοδοί της Asiana Airlines επαινέθηκαν για τη συμβολή τους στην έγκαιρη εκκένωση του φλεγόμενου αεροσκάφους και τη σωτηρία εκατοντάδων επιβατών. Ο χρόνος της εκκένωσης ήταν υποδειγματικός, δεδομένου ότι δεν ήταν δυνατό να ανοίξουν οι μισές από τις εξόδους διαφυγής.

Μαρτυρίες επιβατών αναφέρουν ότι αμέσως μετά τη συντριβή, οι αεροσυνοδοί έτρεχαν πάνω-κάτω στο αεροσκάφος, βοηθώντας τους επιβάτες να το εγκαταλείψουν.

Εκπληκτικό είναι ότι σε αυτή τη χαοτική κατάσταση, οι μικρόσωμες αεροσυνοδοί μετέφεραν τραυματισμένους ανθρώπους στην πλάτη τους, προκειμένου να σωθούν από την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Η Lee Yoon-hye εγκατέλειψε τελευταία το αεροσκάφος

Η Lee Yoon-hye ήταν υπεύθυνη καμπίνας στη μοιραία πτήση 214 και παράλληλα ο τελευταίος άνθρωπος που εγκατέλειψε το φλεγόμενο σκάφος. Η Lee εθεάθη να προσπαθεί να ελέγξει την εξάπλωση της φωτιάς ενώ έδινε οδηγίες στους επιβάτες για να αποβιβαστούν με ασφάλεια.

Παρότι η ίδια είχε υποστεί κάταγμα από την βίαια σύγκρουση, αυτό δεν την εμπόδισε να πραγματοποιήσει την ηρωική της προσπάθεια. Η Lee δήλωσε ότι δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή την κατάστασή της και τη φωτιά που απειλούσε να κατασπαράξει τα πάντα. Μόνη της σκέψη ήταν ο επόμενος επιβάτης που έπρεπε να σώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *