Νέες χρεώσεις αποσκευών από τη Ryanair - Δείτε ποιοι θα πληρώσουν φθηνότερα

Ryanair
Φωτ: cnbc.com

Δείτε ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από το νέο σύστημα ενιαίων χρεώσεων για τις αποσκευές με αισθητά λιγότερες παραμέτρους, που υιοθετεί η Ryanair από σήμερα.

Η Ryanair αποφάσισε να απλοποιήσει το ιδιαιτέρως περίπλοκο σύστημα χρεώσεων που ίσχυε για τη μεταφορά αποσκευών, εισάγοντας ένα νέο σύστημα με αισθητά λιγότερες παραμέτρους. Από την κίνηση αυτή υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι, σύμφωνα όμως με την ιρλανδική εταιρεία, η πλειοψηφία των επιβατών θα απολαμβάνει χαμηλότερες χρεώσεις για τις αποσκευές. Δυστυχώς αυτή η διαπίστωση αφορά κυρίως την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς η Ελλάδα μαζί με τα Κανάρια νησιά ανήκουν στους μεγάλους χαμένους της νέας τιμολογιακής πολιτικής διεθνών πτήσεων.

Η νέα πολιτική

Καταρχήν υιοθετείται μια ενιαία πολιτική χρέωσης, που σημαίνει ότι πλέον δεν θα υπάρχουν διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με το αν είχατε δηλώσει τις αποσκευές στην αρχική κράτηση, ή αν τις προσθέσατε αργότερα μέσω της επιλογής «Διαχείριση κράτησης», ή αν πήγατε απευθείας στο αεροδρόμιο με τις αποσκευές χωρίς να είχε προηγηθεί online πληρωμή για τη μεταφορά τους.

Επίσης καταργείται η διαφοροποίηση στη χρέωση ανάλογα με την περίοδο του ταξιδιού: Είτε αρχή περιόδου, είτε μέσο περιόδου (high season), τα τέλη των αποσκευών θα παραμένουν σταθερά.

Ποιοι θα πληρώσουν φθηνότερα

Οι νέες χρεώσεις ωφελούν σημαντικά όσους εμφανίζονται στο αεροδρόμιο με υπέρογκες ή υπέρβαρες χειραποσκευές, οι οποίοι μέχρι σήμερα εξαναγκάζονταν να πληρώσουν ένα παράλογα μεγάλο ποσό (πχ 70€), προκειμένου να μεταφερθεί η χειραποσκευή τους στο αμπάρι του αεροπλάνου. Αυτή η αδικία πλέον έχει διορθωθεί, αν η χειραποσκευή σας δεν χωράει στο ειδικό μεταλλικό κουτί, θα πληρώσετε ακριβώς όσο πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες που μεταφέρουν βαλίτσα (πχ 40€).

Φθηνότερα θα πληρώσουν επίσης όσοι ταξιδεύουν σε πτήσεις εσωτερικού στο μέσο της περιόδου, δηλαδή Χριστούγεννα, Πάσχα και ολόκληρη τη θερινή περίοδο από Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβρη. Για τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, οι χρεώσεις αποσκευών στις πτήσεις εσωτερικού παραμένουν στην ίδια τιμή (15€ για βαλίτσα 15 κιλών / 25€ για βαλίτσα 20 κιλών / απλή μετάβαση).

Ποιοι θα πληρώσουν ακριβότερα

Σε αντίθεση με το μέσο Ευρωπαίο που πλέον πληρώνει λιγότερα στη συντριπτική πλειοψηφία διεθνών δρομολογίων, όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων από/προς Ελλάδα θα πληρώσουν ακριβότερα για τις αποσκευές τους, ανεξάρτητα από την περίοδο που ταξιδεύουν (40€ για βαλίτσα 15 κιλών / 50€ για βαλίτσα 20 κιλών / απλή μετάβαση).

Σημείωση: Παραπάνω συγκρίναμε τις νέες απλοποιημένες χρεώσεις αποσκευών με προηγούμενες χρεώσεις, λαμβάνοντας υπ' όψιν την τιμή προαγοράς στην αρχική κράτηση, η οποία μέχρι σήμερα ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος προσθήκης αποσκευών σε πτήσεις της Ryanair.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *