Η Ryanair διώχνει τις χειραποσκευές από την καμπίνα του αεροπλάνου

Πτήση Ryanair
Φωτ: Fergus Bell

Η Ryanair αλλάζει για ακόμα μια φορά πολιτική αποσκευών, διώχνοντας τις βαλίτσες χειραποσκευής από την καμπίνα του αεροπλάνου. Από την 1η Νοεμβρίου 2017, μόνο όσοι έχουν αγοράσει «επιβίβαση κατά προτεραιότητα» (priority boarding) ή κάποιον από τους ακριβότερους ναύλους (Plus, Flexi Plus & Family Plus) θα μπορούν να μεταφέρουν τη βαλίτσα χειραποσκευής μαζί τους στο αεροπλάνο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα την κάνουν υποχρεωτικά δωρεάν gate-check και θα την παραλαμβάνουν στο αεροδρόμιο προορισμού από τον ιμάντα αποσκευών.

Η μόνη αποσκευή που θα μπορούν να μεταφέρουν στην καμπίνα όσοι δεν διαθέτουν «επιβίβαση κατά προτεραιότητα», είναι μια τσάντα χειρός ή ένα μικρό λαπτοπ. Το κόστος της αγοράς priority boarding για ταξίδι με επιστροφή, κυμαίνεται περίπου στα 12-13 ευρώ ανά επιβάτη.

Η Ryanair ισχυρίζεται ότι η αλλαγή έγινε προκειμένου να εξοικονομείται χρόνος κατά την επιβίβαση και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις γεμάτες πτήσεις, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμη και σήμερα οι τελευταίοι επιβάτες κάθε πτήσης αναγκάζονται να κάνουν υποχρεωτικά gate-check στις βαλίτσες χειραποσκευής τους. Θα μπορούσαν απλά να επεκτείνουν το μέτρο σε περισσότερους επιβάτες, ώστε να εξοικονομηθεί επιπλέον χώρος στα ντουλάπια του αεροσκάφους και να μην υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν να βολέψουν τη βαλίτσα τους την τελευταία στιγμή.

Για να κατευνάσει τα πνεύματα των αγανακτισμένων πελατών της, η Ryanair αυξάνει τα όρια βάρους των παραδιδόμενων αποσκευών από 15 κιλά σε 20 κιλά για όλες τις βαλίτσες, διατηρώντας όμως τις τσουχτερές τιμές που εφαρμόζονταν στις αποσκευές των 15 κιλών.

Η νέα πολιτική χειραποσκευών ισχύει για όλες τις πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά την 1η Νοεμβρίου 2017, ασχέτως πότε έχει γίνει η κράτηση των εισιτηρίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *