Η Airbus αποκαλύπτει το A380plus

Airbus a380plus
Απεικόνιση μέσω υπολογιστή από την Airbus

Μια ανανεωμένη έκδοση του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο παρουσίασε η Airbus. Δείτε πρώτοι το νέο A380plus:

Η Airbus μας αποκάλυψε το νέο A380plus, μια βελτιωμένη και οικονομικότερη έκδοση του γιγάντιου A380. Στο εσωτερικό του νέου αεροσκάφους παρατηρούμε ότι η καμπίνα επιβατών έχει ανυψωθεί ελαφρώς για να εκμεταλλευτεί καλύτερα το μέγιστο πλάτος της ατράκτου, ώστε να χωρέσει 11 σειρές καθισμάτων -κατά πλάτος- στην οικονομική θέση και 9 σειρές στην premium economy.

Με κάποιες επιπλέον μετατροπές όπως την αφαίρεση των πλαϊνών αποθηκευτικών χώρων στην Business, επανασχεδιασμό των κλιμακοστασίων που συνδέουν τα δύο επίπεδα και ενοποίηση των χώρων ανάπαυσης προσωπικού, το Airbus A380plus μπορεί να μεταφέρει μέχρι 80 περισσότερους επιβάτες σε σχέση με το A380.

a380plus - Πληροφορίες

Εναλλακτικά, το νέο θηριώδες αεροσκάφος μπορεί να φορτώσει τον ίδιο αριθμό επιβατών και περισσότερα καύσιμα, ταξιδεύοντας στα 8.500 ναυτικά μίλια, δηλαδή 300 μίλια μακρύτερα. Μη σας φαίνεται μικρός ο αριθμός, πλέον μπαίνουν στο παιχνίδι νέες πόλεις που μέχρι σήμερα ήταν εκτός εμβέλειας για τους αερομεταφορείς που λειτουργούν τα
«παλιά» A380.

a380plus - winglet
Φωτ: P. Pigeyre / Master Films

To Α380plus πετυχαίνει 4% οικονομία καυσίμων σε σχέση με τον προκάτοχό του, λόγω της χρήσης ακροπτερυγίων «winglets» στα επανασχεδιασμένα μεγαλύτερα πτερύγια. Η Airbus αύξησε επίσης τα μεσοδιαστήματα συντήρησης, μειώνοντας περαιτέρω το λειτουργικό κόστος του αεροσκάφους. Σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα, το A380plus ταξιδεύει με 13% χαμηλότερο κόστος ανά θέση, σε σχέση με τον προκάτοχό του!

Δείτε το βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *