Η πρώτη απογείωση του Airbus A350 XWB

Airbus A350 - παρθενικό ταξίδι
Φωτ: P. Pigeyre

Στις 14 Ιουνίου 2013 εκτέλεσε την παρθενική του πτήση το ολοκαίνουριο Airbus A350. Δείτε σε εικόνες τα τελευταία στάδια της προετοιμασίας και την παρθενική πτήση του υπερσύγχρονου αεροσκάφους.

Airbus A350 - Ουρά
Φωτ: H. Goussé

1 Συναρμολόγηση

Το φρεσκοβαμμένο κάθετο ουραίο πτερύγιο μεταφέρεται στο υπόστεγο συναρμολόγησης του Airbus A350, όπου θα ενωθεί στην άτρακτο με μία καινοτόμα μέθοδο για μεγαλύτερη αεροδυναμική. Το ύψους 10 μέτρων πτερύγιο κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Airbus στη Γερμανία.

Κινητήρας Rolls Royce
Φωτ: P. Masclet

2 Προετοιμασία των κινητήρων

Οι δύο κινητήρες Trent XWB κατασκευάστηκαν από τη Rolls-Royce ειδικά για το Airbus A350. Οι κινητήρες Trent XWB είναι περισσότερο αποδοτικοί, με μικρότερο βάρος και καλύτερη αεροδυναμική από τις προηγούμενες γενιές κινητήρων. Το Airbus A350 καταναλώνει επίσης 25% λιγότερα καύσιμα, ενώ παράλληλα οι εκπομπές ρύπων είναι μειωμένες.

Τρίψιμο Airbus A350
Φωτ: H. Goussé

3 Προετοιμασία για βάψιμο

Οι εξωτερικές επιφάνειες του αεροσκάφους προετοιμάζονται για το βάψιμο. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα γιατί δίνεται μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Βάψιμο Airbus A350
Φωτ: P. Lépissier

4 Βάψιμο της ατράκτου

Η Airbus χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροστατικό σύστημα κονιορτοποίησης της βαφής, ώστε να καλύπτονται ομοιόμορφα οι επιφάνειες με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα βαφής.

Αποκάλυψη του Airbus A350
Φωτ: H. Goussé

5 Αποκάλυψη

Τα φρεσκοβαμμένα μέρη του αεροσκάφους αποκαλύπτονται, όλα είναι πλέον έτοιμα για την έξοδο του Airbus A350 από το υπόστεγο. Χρειάστηκαν λιγότερο από 7 ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Airbus A350 - παρθενικό ταξίδι
Φωτ: P. Pigeyre

6 Νέο livery

Η Airbus ταυτόχρονα με το A350 παρουσιάζει το νέο της livery. Είναι μια ημέρα γιορτής για το προσωπικό της εταιρείας, οι εργασίες διακόπηκαν για να θαυμάσουν όλοι το αποτέλεσμα της πολυετούς προσπάθειας τους.

Airbus A350 στο TARMAC
Φωτ: P. Masclet

7 Προς την πίστα

Το Airbus A350 μεταφέρεται στην πίστα του αεροδρομίου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και ο ανεφοδιασμός. Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει...

Τελευταίο check Airbus A350
Φωτ: H. Goussé

8 Τελικό check

Η μεγάλη στιγμή της 14ης Ιουνίου 2013 έφτασε. Τα μέλη του πληρώματος εκτελούν τον τελικό έλεγχο, λίγο πριν οδηγήσουν το αεροσκάφος στο διάδρομο απογείωσης.

Στο διάδρομο - Airbus A350
Φωτ: S. Ramadier

9 Προσέγγιση του διαδρόμου απογείωσης

Το αεροσκάφος προσεγγίζει το διάδρομο απογείωσης 32L του αεροδρομίου Toulouse-Blagnac, προκειμένου να εκτελέσει την παρθενική του πτήση.

Πρώτη απογείωση Airbus A350
Φωτ: S. Ramadier

10 Η πρώτη απογείωση

Η πρώτη απογείωση του Airbus A350 πραγματοποιήθηκε στις 10 πμ τοπική ώρα. Σηματοδοτεί την έναρξη μια εξαντλητικής δοκιμασίας που περιλαμβάνει 2.500 ώρες πτήσεων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Διαφορετική λήψη Airbus A350
Φωτ: F. Espinasse

11 Εναλλακτική οπτική

Η πρώτη απογείωση του Airbus A350 από μία εναλλακτική λήψη. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την απογείωση σε ζωντανή μετάδοση, μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Airbus.

Παρθενική πτήση Airbus A350
Φωτ: P. Masclet

12 4 απροβλημάτιστες ώρες πτήσης

Η παρθενική πτήση του A350 είναι γεγονός! Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της πτήσης, οι χειριστές αισθάνθηκαν αρκετά άνετα. Οι 4 ώρες της πτήσης κύλησαν απροβλημάτιστα, σε μια διαδρομή από τη νότια Γαλλία μέχρι τα Πυρηναία.

Η επιστροφή - Airbus A350
Φωτ: S. Ramadier

13 Η επιστροφή

Στις 2:05 μμ τοπική ώρα της 14ης Ιουνίου 2013, το Airbus A350 επέστρεψε στη βάση του. Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *