Δεν υπάρχει πιο σύντομη πτήση!

Η πιο σύντομη πτήση
Φωτ: calflier001 / Flickr

Παρακολουθήστε ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο καταγράφεται ολόκληρη η πτήση από το νησί Γουεστρέι μέχρι το νησί Πάπα Γουεστρέι. Διαρκεί μόλις 2 λεπτά μαζί με την απογείωση και την προσγείωση, με καθαρό χρόνο πτήσης 37 δευτερόλεπτα!

Τα μικρά αεροσκάφη της εταιρείας Loganair χρειάζονται περίπου 37 δευτερόλεπτα καθαρού χρόνου πτήσης για να καλύψουν μια απόσταση 2,8 χιλιομέτρων που χωρίζει τα δύο γειτονικά αεροδρόμια.

Οι πτήσεις ανάμεσα στα δύο νησιά της βόρειας Σκωτίας έχουν καταγραφεί σαν τις πιο σύντομες τακτικές πτήσεις στον κόσμο. Μετά την προσγείωση, χορηγείται στους επιβάτες ανάλογο πιστοποιητικό!

Αεροσκάφη 10 θέσεων, 8 επιβάτες και πλήρωμα, συνδέουν το Γουεστρέι και το Πάπα Γουεστρέι με δύο καθημερινές πτήσεις. Τους θερινούς μήνες η ζήτηση είναι μεγάλη, είναι επιβεβλημένη η κράτηση θέσεων από αρκετό καιρό πριν.

Αεροδρόμιο Πάπα Γουεστρέι
Αεροδρόμιο Πάπα Γουεστρέι - Φωτ: Wikipedia

Το κόστος της διαδρομής είναι περίπου 25 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι πως τα δύο νησιά συνδέονται καθημερινά με ακτοπλοϊκές γραμμές μόνο κατά τη θερινή περίοδο. Το χειμώνα υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση μόλις 2 φορές την εβδομάδα, ενώ το αεροπλάνο αποτελεί τη μοναδική επιλογή για καθημερινή συγκοινωνία.

Δείτε το βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *