Βρες τι τύπος επιβάτη αεροπλάνου είσαι, επιλέγοντας από 18 κατηγορίες

Βρες τι τύπος επιβάτη αεροπλάνου είσαι
No 15: Ο υπναράς - Φωτ: Edward Simpson

Αναρωτιέστε τι τύπος επιβάτη αεροπλάνων είστε; Σας παρουσιάζουμε 18 διαφορετικές κατηγορίες επιβατών για να επιλέξετε κάποια ή κάποιες από αυτές:

1. Αυτοί που μπλοκάρουν το διάδρομο

Κατά την επιβίβαση, αυτός ο τύπος επιβάτη λειτουργεί λες και είναι μόνος του στο αεροπλάνο. Αμέσως μόλις εντοπίσει τη θέση του, σταματάει στη μέση του διαδρόμου για να αναδιατάξει τις χειραποσκευές του και να τις τοποθετήσει με το πάσο του στο ντουλάπι πάνω από τα καθίσματα. Στη συνέχεια θα αποθηκεύσει το σακάκι του, φροντίζοντας να μη χαλάσει η τσάκιση. Μόνο τότε θα ελευθερώσει το διάδρομο, επιτρέποντας να περάσουν οι επιβάτες που έχουν σχηματίσει ουρά από πίσω του.

2. Μαχητές του υποβραχιονίου

Αυτός ο τύπος επιβάτη είναι ικανός να δώσει μάχες για να υπερασπιστεί το υποβραχιόνιο του καθίσματος, για το οποίο θεωρεί αυτοδικαίως ότι του ανήκει. Αν κάθεται στο μεσαίο κάθισμα, διεκδικεί ταυτόχρονα και τα δύο υποβραχιόνια.

3. Παιδιά

Τα παιδιά -ιδίως τα πολύ μικρά- είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία επιβατών, κάποιες φορές θορυβώδη και ενοχλητικά για τους συνεπιβάτες τους. Κανείς δεν θέλει να κάθεται κοντά τους σε ένα μεγάλο και κουραστικό ταξίδι, ενίοτε και οι ίδιοι οι γονείς τους!

4. Απαιτητικοί επιβάτες

Επιβάτες αυτής της κατηγορίας θα δείτε να διεκδικούν μια καλύτερη θέση, ένα διαφορετικό σνακ, να διαμαρτύρονται συνεχώς στους συνεπιβάτες τους, ή να απαιτούν αποζημίωση για τις -κατά τη γνώμη τους- κακές υπηρεσίες που τους προσφέρονται. Θα τους δείτε επίσης να πατούν συνεχώς το κουμπί κλήσης της αεροσυνοδού και να χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους. Αυτοί οι επιβάτες συνήθως έχουν αγοράσει εισιτήρια προσφοράς ή πολύ φθηνούς low cost ναύλους.

5. Ζευγάρια

Ζευγάρια που ξεχνούν ότι βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, ελάχιστα εκατοστά μακρυά από αγνώστους, κάποιες φορές μας φέρνουν σε αμηχανία. Τις περισσότερες φορές θα τα δείτε απλώς να φιλιούνται, όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ξεπερνούν εντελώς τα όρια.

6. Φορείς επιδημιών

Εξαιρετικά ενοχλητικοί είναι οι επιβάτες που βήχουν και φτερνίζονται πάνω σας, ή πάνω από το φαγητό σας, χωρίς να βάζουν μπροστά το χέρι τους. Το ίδιο ισχύει και για τους επιβάτες που βάζουν μπροστά το χέρι τους πριν φτερνιστούν και στη συνέχεια το σκουπίζουν στο μπροστινό κάθισμα.

7. Μεθύστακες

Οι επιβάτες που πίνουν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ για να «περάσει ευχάριστα η πτήση», συνήθως δημιουργούν προβλήματα σε όλους τους υπόλοιπους επιβάτες. Χρησιμοποιούν συχνά την τουαλέτα και μπορεί να κοιμηθούν ροχαλίζοντας σαν τρακτέρ, ενώ άλλες φορές γίνονται εριστικοί και δημιουργούν καυγάδες.

8. Άνετοι επιβάτες

Αυτή είναι η μοναδική κατηγορία επιβατών με 100% θετικά στοιχεία. Γνωρίζουν τις διαδικασίες της πτήσης, σέβονται τους κανόνες, ενώ αντιμετωπίζουν με ευγένεια τους συνεπιβάτες τους και το προσωπικό του αεροπλάνου.

9. Πρώτη φορά σε αεροπλάνο

Όλοι έχουμε υπάρξει «πρωτάρηδες» στο αεροπλάνο, όμως κάποιοι παραμένουν «πρωτάρηδες» ακόμη και μετά από δεκάδες πτήσεις. Θα τους δείτε να βάζουν τις αποσκευές τους οριζόντια στο ντουλάπι χειραποσκευών, να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο όταν δεν επιτρέπεται, να έχουν ξεχάσει το διαβατήριό τους ή να βάζουν τα σκουπίδια τους σε απίθανα σημεία.

10. Επιβάτες με υπέρογκες χειραποσκευές

Επιβάτες που νομίζουν ότι είναι υπεράνω των κανονισμών για τις χειραποσκευές, φέρνουν συχνά στο αεροπλάνο υπερμεγέθεις βαλίτσες που δε μπορούν να βολευτούν πουθενά. Προσπαθώντας να τις στριμώξουν στο ειδικό ντουλάπι συμπιέζοντας τα προσωπικά αντικείμενα των συνεπιβατών τους, ή -ακόμα χειρότερα- βγάζοντας τα πράγματα των άλλων έξω από το ντουλάπι.

11. Επιβάτες που μυρίζουν άσχημα

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν επιβάτες που παραμελούν την προσωπική τους υγιεινή όντας άπλυτοι επί αρκετές ημέρες, καθώς και επιβάτες που είναι αντίθετοι στη χρήση αποσμητικού. Δεν παραλείπουμε τους επιβάτες που βγάζουν τα παπούτσια του εν ώρα πτήσης γιατί δεν πιστεύουν ότι μυρίζουν άσχημα τα πόδια τους, τους επιβάτες που έχουν φέρει στο αεροπλάνο φαγητά με έντονες οσμές, καθώς και όλους όσους χρησιμοποιούν έντονες κολόνιες στο αεροπλάνο.

12. Καταχραστές του προσωπικού χώρου

Αυτοί οι επιβάτες προσπαθούν να κλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο από τον προσωπικό σου χώρο, ώστε να νιώσουν περισσότερο άνετα. Δεν αρκούνται μόνο στο υποβραχιόνιο, θα τεντώσουν τα πόδια τους μπροστά από το κάθισμά σας, θα απλώσουν τα χέρια τους πάνω σας, ενώ δεν θα διστάσουν να γείρουν στον ώμο σας για να κοιμηθούν. Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν άθελά τους οι υπερμεγέθεις επιβάτες, οι οποίοι αδυνατούν να χωρέσουν στα συρρικνωμένα καθίσματα της Οικονομικής θέσης.

13. Ανακλισάκηδες

Οι ανακλισάκηδες ανήκουν στην κατηγορία των καταχραστών προσωπικού χώρου, με μια σημαντική διαφοροποίηση: Χρησιμοποιούν την ανάκληση του καθίσματος απρόβλεπτα και χωρίς καμιά προειδοποίηση. Αποτέλεσμα, σπασμένα λάπτοπ, λεκέδες από φαγητά ή καφέ και σπασμένα νεύρα επιβατών.

14. VIP επιβάτες

Επιβάτες Πρώτης ή Διακεκριμένης θέσης που σνομπάρουν ασύστολα την Οικονομική θέση, ακόμη και τους συνεπιβάτες τους στην Πρώτη θέση, αν πιστεύουν πως δεν είναι ντυμένοι κατάλληλα. Πολλές φορές μιλούν στο προσωπικό με αγένεια, ενώ τους αντιμετωπίζουν σαν υπηρέτες τους. Παραπονιούνται ακόμη και με την παραμικρή καθυστέρηση, καθώς ο χρόνος τους είναι περισσότερο πολύτιμος από των υπολοίπων συνεπιβατών τους.

15. Υπναράδες

Δεν είναι πρόβλημα οι επιβάτες να κοιμούνται σε ολόκληρη τη διάρκεια της πτήσης, αν όμως ροχαλίζουν δυνατά, μπορεί να γίνουν εξαιρετικά ενοχλητικοί. Ακόμα χειρότερα, αν έχουν επιλέξει διάδρομο και κοιμούνται τόσο βαθιά, που δεν ξυπνούν για να αφήσουν τους υπόλοιπους να πάνε στην τουαλέτα.

16. Πολυλογάδες

Καλύτερα να μην καθίσετε δίπλα σε πολυλογάδες, δεν θα σας αφήσουν σε χλωρό κλαρί μέχρι να σας διηγηθούν την ιστορία της ζωής τους με λεπτομέρεια. Προσποιηθείτε ότι δουλεύετε κάτι σημαντικό, ή ότι διαβάζετε ένα βιβλίο για να γλυτώσετε από αυτούς.

17. Γκατζετάκηδες

Οι γκατζετάκηδες, μανιακοί με την τεχνολογία, προσποιούνται ότι έχουν ενεργοποιήσει το αεροπορικό προφίλ στο smartphone, ενώ στην πραγματικότητα στέλνουν SMS και κάνουν αναρτήσεις στο facebook. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα βάλουν μουσική ή ταινία με τόσο δυνατό ήχο στα ακουστικά, που θα ακούγεται άνετα από 3 σειρές πίσω.

18. Αυτοί που πηγαίνουν συχνά στην τουαλέτα

Οι επιβάτες που πηγαίνουν υπερβολικά συχνά στην τουαλέτα, δημιουργούν προβλήματα στους συνεπιβάτες τους αν δεν έχουν επιλέξει κάθισμα στο διάδρομο, ακόμη και στο προσωπικό αν σηκώνονται την ώρα που περνάει το τρόλεϊ με τα φαγητά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *