Πώς να αποφύγετε τις χρεώσεις αποσκευών στις Low Cost πτήσεις

Stuffa Τζάκετ - Φορέστε τις αποσκευές σας
Φωτ: stuffajacket.blogspot.co.uk

Ένα μείζον πρόβλημα του σύγχρονου ταξιδιώτη, είναι οι διαρκώς αυξανόμενες χρεώσεις αποσκευών στις Low Cost πτήσεις. Δύο εταιρείες κατάφεραν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, δημιουργώντας ειδικά ρούχα με πολλές και μεγάλες τσέπες που μας επιτρέπουν κυριολεκτικά να «φορέσουμε» τις αποσκευές μας.

Όταν οι αποσκευές κοστίζουν ακριβότερα από τον αεροπορικό ναύλο

Ένα μείζον πρόβλημα του σύγχρονου ταξιδιώτη, είναι οι διαρκώς αυξανόμενες χρεώσεις για μεταφορά αποσκευών στις πτήσεις χαμηλού κόστους. Κάποιες αεροπορικές εταιρείες (πχ Ryanair) έχουν φτάσει στο σημείο να χρεώνουν τη μεταφορά μιας βαλίτσας ακριβότερα από τον αεροπορικό ναύλο.

Μια λύση στο πρόβλημα θα ήταν να ταξιδεύετε μόνο με χειραποσκευές. Και στις χειραποσκευές όμως έχουν επιβληθεί αρκετοί περιορισμοί. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να κουβαλήσετε μόνο ένα τεμάχιο χειραποσκευής, ενώ υπάρχουν πρόσθετοι περιορισμοί για τις διαστάσεις και το βάρος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν υπήρχε ένας τρόπος να αφαιρέσουμε κάποια βαριά και ογκώδη αντικείμενα (όπως βιβλία ή παπούτσια) από τις αποσκευές μας, όλα τα υπόλοιπα θα μπορούσαν άνετα να στριμωχτούν σε μια χειραποσκευή.

«Φορέστε» τις αποσκευές σας και εξοικονομήστε χρήματα

Δύο εταιρείες κατάφεραν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς αποσκευών, δημιουργώντας ειδικά ρούχα με πολλές και μεγάλες τσέπες που μας επιτρέπουν κυριολεκτικά να «φορέσουμε» τις αποσκευές μας. Μπορεί να μην είναι η πιο κομψή λύση, είναι όμως αρκετά αποτελεσματική!


Stuffa Jacket

Stuffa Τζάκετ - Φορέστε τις αποσκευές σας
Φωτ: stuffajacket.blogspot.co.uk

Το Stuffa Jacket είναι ένα αμάνικο μπουφάν, με ειδικά σχεδιασμένες τσέπες και θήκες που καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνειά του. Το Stuffa Jacket είναι αρκετά διακριτικό, όταν το φοράτε τίποτα δεν προδίδει ότι χρησιμεύει σαν πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος.

Stuffa jacket - Αποθηκευτικός χώρος
Φωτ: London Media

Μοναδικό μειονέκτημα του Stuffa Jacket είναι ότι είστε υποχρεωμένοι να το φοράτε σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας, όχι μόνο στον έλεγχο αποσκευών και κατά την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Μπορείτε να παραγγείλετε το Stuffa Jacket στην ιστοσελίδα stuffa.co.uk.


Jaktogo

Το Jaktogo είναι ένα Σακ Βουαγιάζ που μετατρέπεται σε μπουφάν, προκειμένου να μην προσμετρηθεί σαν χειραποσκευή κατά τον έλεγχο αποσκευών στο αεροδρόμιο. Μετά την είσοδό σας στο αεροσκάφος, μπορείτε άνετα να το μετατρέψετε πάλι σε Σακ Βουαγιάζ και να το τοποθετήσετε κάτω από το μπροστινό κάθισμα.

Jaktogo - Αποσκευές
Φωτ: dailymail.co.uk

Το Jaktogo κυκλοφορεί σε αρκετούς τύπους υφάσματος, όπως απομίμηση δέρματος, τζιν ή απλό ακρυλικό ύφασμα. Μπορείτε να το παραγγείλετε στην ιστοσελίδα jaktogo.com.

Μπουφάν Jaktogo για αποσκευές
Φωτ: hk-magazine.com

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το Jaktogo εκτός από άκομψο, είναι επίσης άβολο σαν ρούχο. Αυτό δεν αποτελεί όμως πρόβλημα, αφού θα το φορέσετε μόνο για λίγη ώρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *