Αεροπλάνα που μοιάζουν με... γιγάντια πάντα

Αεροπλάνο - πάντα
Φωτ: businesstraveller.com

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η British Airways εγκαινιάζει ένα νέο δρομολόγιο προς την πόλη Τσενγκντού, ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά κέντρα της δυτικής Κίνας.

Για να γιορτάσει το γεγονός, η βρετανική αεροπορική εταιρεία έβαψε το μπροστινό μέρος ενός Boeing 777-200 ούτως ώστε να μοιάζει με πάντα, το συμπαθητικό τετράποδο που απαντάται στη δυτική Κίνα. Άλλωστε, η Τσενγντού είναι γνωστή σαν «το σπίτι του γιγαντιαίου πάντα».

BA: Αεροπλάνο - πάντα
Φωτ: businesstraveller.com

Η British Airways θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που συνδέει με απευθείας πτήσεις το αεροδρόμιο Χίθροου και την κινεζική μεγαλούπολη, με πτήσεις κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα απευθείας και χωρίς στάση δρομολόγιο προς Τσενγκντού από ολόκληρη την Ευρώπη. Το δρομολόγιο εκτελεί η KLM από το Άμστερνταμ, σε πτήσεις κοινού κωδικού με την China Southern Airlines.

Τι μας θύμισε...

Την αρχική ιδέα για το αεροπλάνο-πάντα είχε η ιαπωνική ANA το 2007, όταν γιορτάζοντας τα 20 χρόνια πτήσεων προς την Κίνα, μεταμόρφωσε ένα Boeing 767 σε γιγάντιο πάντα.

Αεροπλάνα που μοιάζουν με πάντα
Φωτ: minkara.carview.co.jp

Η ANA είχε προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, διακοσμώντας το εσωτερικό του αεροσκάφους στα χρώματα του πάντα, μέχρι και τις στολές των αεροσυνοδών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *