Τραγικό: Άλλαξε όνομα για να αποφύγει τα τέλη της Ryanair

Adam West
Μια από τις φωτογραφίες προφίλ του νεαρού φοιτητή στο Facebook - © Adam West

Μια κωμικοτραγική ιστορία εκτυλίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Μεγάλη Βρετανία, με πρωταγωνιστή έναν φοιτητή που προτίμησε να αλλάξει το όνομά του, προκειμένου να μην πληρώσει τα υπέρογκα τέλη αλλαγής ονόματος της Ryanair.

Ο 19χρονος Adam Armstrong (έτσι λεγόταν αρχικά) χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Adam West για το λογαριασμό του στο facebook, εμπνευσμένο από το όνομα του ηθοποιού που έπαιζε τον τηλεοπτικό Μπάτμαν. Αυτή η λεπτομέρεια μπέρδεψε τον πατριό της 17χρονης κοπέλας του Adam, με αποτέλεσμα να κλείσει για το νεαρό ζευγάρι εισιτήρια από Μάντσεστερ για Ίμπιζα, χρησιμοποιώντας ως επώνυμο το West αντί για Armstrong.

Αρχικά ο 19χρονος απευθύνθηκε στην αεροπορική εταιρεία, ώσπου έμαθε ότι πρέπει να πληρώσει 220 λίρες (περίπου 300 ευρώ) για την αλλαγή του ονόματος στα εισιτήρια. Κανονικά η Ryanair χρεώνει 110 λίρες (στην Ελλάδα 110 ευρώ) για αλλαγή ονόματος ανά επιβάτη και ανά κράτηση, όμως ο νεαρός πρέπει να είχε 2 διαφορετικές κρατήσεις, οπότε λογικά έπρεπε να πληρώσει διπλά τέλη.

Στη συνέχεια ο νεαρός προσπάθησε με παρακάλια να πείσει τους εκπρόσωπους της low cost αεροπορικής εταιρείας ότι έγινε ένα τεράστιο λάθος και ότι πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο πρόσωπο, όπως ήταν αναμενόμενο η Ryanair δεν έδειξε κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα.

Εντέλει, ο Adam Armstrong προτίμησε να αλλάξει το όνομά του σε Adam West, για να μη χρειαστεί να πληρώσει τα υπέρογκα τέλη. Η αλλαγή του ονόματος έγινε χωρίς χρέωση, αναγκάστηκε όμως να εκδώσει νέο διαβατήριο που του κόστισε 103 λίρες (περίπου 140 ευρώ). Τραγικό;

Για την ιστορία, η Ryanair προσφέρει 24ωρη ανοχή (από τη στιγμή της κράτησης) σε μικροαλλαγές στο όνομα του εισιτηρίου, για διόρθωση ορθογραφικών λαθών κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *